Onsdag 25. april 2018
Leeds-supporterne ber klubben droppe Myanmar-besøk
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Publisert: 25 April 12:19
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Mesterskapsserieklubbens planer om å besøke Myanmar er et forsøk på å etablere en fanbase i det sørasiatiske landet. Planene har imidlertid ført til skarpe reaksjoner fra blant andre Amnesty International.
Myndighetene i Myanmar har den siste tiden fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for menneskerettsbrudd mot den muslimske minoriteten rohingyaene.
Siden august i fjor er rundt 700.000 rohingyaer fordrevet til nabolandet Bangladesh i en omfattende militæroperasjon. Det er ikke bekreftet at noen av dem har vendt hjem igjen.
Nå reagerer også Leeds' skandinaviske supporterklubb på den etter hvert mye omtalte Asia-reisen.
– Skandinaviske fans anmoder ydmykt Leeds United om å revurdere planene om en turné til Myanmar i mai, heter det i en uttalelse.
Supporterne skriver videre at de frykter at Asia-planene vil skade klubbens gode rykte og anseelse, og at reisen vil kunne bli oppfattet som en direkte eller indirekte støtte til myndighetene i Myanmar.
– Vi foretrekker at klubben holder seg unna Myanmar, heter det fra supporterklubben som organiserer rundt 5000 skandinaver.
Leeds skal spille kamper mot et sammensatt lag av spillere fra toppserien i Myanmar 9. mai. To dager senere venter det ny kamp mot det asiatiske landets landslag.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.