Mandag 23. april 2018
58-åring siktet for overgrep mot mindreårig gutt, erkjenner straffskyld
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Publisert: 23 April 20:47
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Mannen erkjente straffskyld etter siktelsen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett fredag. Han samtykket til fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.
En gutt under 14 år er fornærmet i saken, som gjelder grov voldtekt, ifølge fengslingskjennelsen. Politiet er helt i starten av etterforskningen og undersøker om mannen kan ha forgrepet seg på flere gutter, melder NRK.
Det kom fram i retten at ytterligere to unge gutter, på samme alder som fornærmede, har hatt kontakt med mannen. Han nekter å oppgi deres identitet for politiet, fordi han hevder det vil være svært ødeleggende for hans sosiale miljø, framgår det av fengslingskjennelsen.
Retten mener 58-åringen vil prøve å ødelegge bevis hvis han ikke blir holdt i varetekt med strenge begrensninger i muligheten til å kommunisere med andre: «Saken er svært alvorlig, med en strafferamme på 21 år. (…) Det må gjennomføres en rekke kriminaltekniske undersøkelser av siktedes leilighet og campingvogner, samt vitneavhør av fornærmede og nære personer rundt siktede», skriver tingrettsdommer Helene Halum i kjennelsen.
Flere av avhørene kommer til å være tilrettelagte avhør av barn, poengterer hun. Halum mener også siktede kan prøve å ødelegge elektroniske bevis hvis han får mulighet.
Saken er ventet å komme opp for retten til høsten, med forbehold om at den ikke vokser betydelig i omfang.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.