Onsdag 14. mars 2018
Skipresidenten forbannet etter Kollen-fyll: – Ikke et idrettsarrangement verdig
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
Publisert: 14 Mars 07:16
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
– Det er trist at et idrettsarrangement skal ende opp på den måten. Mange av historiene vi leste om er ikke et idrettsarrangement verdig, sier en skuffet skipresident til NTB.
– Det er slik som ellers, nemlig at noen få ødelegger for mange. Det handler om å ivareta folkefesten best mulig. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, fortsetter Røste.

Varsler tiltakSkipresidenten e blir raskt alvorlig når en lengre samtale om norsk skisport får helgens Kollen-kaos som tema. Røste sto selv sammen med kong Harald under helgens verdenscuphelg i Oslo. Nå er skipresidenten spent på hvilke tiltak Holmenkollen Skifestival kommer med.
– Det ble en kontrastfylt helg. Det var to fantastiske dager med gode sportsopplevelser, og Kongen var til stede på sitt 70. Holmenkollrenn. Det var veldig bra, men det som skjedde lørdag ettermiddag og kveld var ikke bra.
– Jeg ser at arrangøren sier de skal evaluere hendelsene. De har allerede gjennomført møter med politiet og Oslo kommune. Det er krevende, for Marka er et område der man ikke har samme kontroll som på en inngjerdet arena. Jeg ser fram til evalueringen og tiltakene man nå kommer med for å unngå at dette skjer igjen, sier Røste.

Må løses bedre– Hvordan opplever du at en folkefest nærmest er blitt en fyllefest?
– Det var en folkefest for oss som opplevde arenaen både lørdag og søndag. Det har ikke vært så mange folk på et lørdagshopprenn i Kollen på mange år. Derimot var det åpenbart noen forhold i Marka som ikke var bra, og som må løses bedre i fremtidige arrangementer, sier Røste.
Flere personer ble skadd i kaoset som oppsto. Rundt 100.000 mennesker skal ha vært i Holmenkollen sist lørdag. Problemene oppsto etter at femmila var over. Svært berusede mennesker slåss både med hverandre og med politiet.
T-banen stanset og folk fikk beskjed om å gå ned til Oslo sentrum. Enkelte presterte da å gå i T-banesporene, noe som fullstendig lammet transporten av de enorme folkemassene. Både hoppere og langrennsløpere reagerte sterkt på folks oppførsel.
(©NTB)
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
• Natt til fredag ble justisminister Tor Mikkel Waras hus og bil tagget ned med hakekors og ordet rasist. I tillegg ble bilens bensintank forsøkt påtent. Den ansvarlige er i skrivende stund ikke tatt, og både politi og justisministeren selv...
Lørdag 8. desember 2018
Tilhengerne kaller det en revolusjon. Eks-statsråd Gudmund Hernes kaller det tøv. Hva handler moteordet «dybdelæring» om – dypest sett?
Lørdag 8. desember 2018
PRESSEFRIHET: Norge vil avgi en flere punkts stemmeforklaring til FNs migrasjonsavtale mandag. Ett av punktene skal tydeliggjøre pressens uavhengighet.
Lørdag 8. desember 2018
GUL BØLGE: Ytre venstre i Frankrike får både ros og ris for sin støtte til De gule vestene. I dag ventes dramatiske ­demonstrasjoner.
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.
Fredag 7. desember 2018
KAMP: Protester mot avgifter og industrinedleggelser viser oss at klimasaken ikke vil gå uten at arbeidere og folk flest er med på laget, mener Espen Barth Eide i Ap.