Lørdag 10. mars 2018
Rødgrønt flertall i ny måling
Arbeiderpartiet får nok en svak meningsmåling, men det er likevel rødgrønt flertall på marsmålingen Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen.
Publisert: 10 Mars 03:42
Arbeiderpartiet får nok en svak meningsmåling, men det er likevel rødgrønt flertall på marsmålingen Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen.
Arbeiderpartiet får en oppslutning på 22,5 prosent, en nedgang på 1,4 prosentpoeng fra februar, i målingen.
Dersom denne målingen hadde vært et valgresultat, ville likevel Ap, SV, Senterpartiet, Rødt og MDG fått de 85 mandatene som trengs for å danne flertall på Stortinget.
– Målingen viser en oppslutning for Arbeiderpartiet på nivå med andre målinger i det siste. Et nivå som er for lavt, kommenterer Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng overfor Klassekampen.
Senterpartiet er det tredje største partiet i målingen med en oppslutning på 12,8 prosent (+1,8).
– Folk vil ha lokal styring av naturressursene, og ikke overlate mer makt til et system som EUs. Legg til uroen rundt fylkessammenslåingen mellom Troms og Finnmark, og det er med og gjøre det enda tydeligere. Vi tror på folkestyre og at vi skal utvikle hele landet, kommenterer partileder Trygve Slagsvold Vedum overfor Nationen.
Høyre går fram 0,5 prosentpoeng til en oppslutning på 28,4 prosent. Regjeringspartner Frp går tilbake til 12,7 (-0,7). KrF og Venstre havner like under sperregrensen med oppslutning på 3,9 og 3,8 prosent. Begge partiene har en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng fra februar.
SV får 6,9 prosent (-0,8), MDG 3,9 (+0,4) og Rødt 3,3 prosent (+0,7).
(©NTB)
Onsdag 8. april 2020
At besøkstallet ved Nordnorsk kunstmuseum falt i fjor, henger sammen med at tallene hadde økt kraftig i foregående år, hevder den sparkede direktøren Jérémie McGowan.
Onsdag 8. april 2020
KAMP: Hele verden vil ha tak i det ­samme utstyret. – Det stjeles og beslaglegges over en lav sko. Vi har væpnede vakter på lageret vårt i Kina, sier forretningsmannen Stephen Fu.
Onsdag 8. april 2020
TENKER NYTT: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Norge ikke var godt nok forberedt på pandemi. Han ber om grundig evaluering når krisa er over.
Onsdag 8. april 2020
• Koronakrisa har gitt oss digitalisering på speed. Der vi før møttes fysisk, har vi de siste ukene lært oss å manøvrere sosial kontakt ved hjelp av Zoom, Teams, Skype og Facetime. Lærere samles i grupper på Facebook for å dele digitale...
Tirsdag 7. april 2020
• Tenketanken Civita fortsetter sin utrettelige kamp for eierskapet til den norske modellen og begreper som tillit og faglig argumentasjon. I Civitas virkelighetsoppfatning er det i skjæringspunktet mellom Arbeiderpartiets høyreside og Høyre...
Tirsdag 7. april 2020
På grunn av korona­krisa har Forsvaret stengt museene sine. Det har også ført til at flere medarbeidere er blitt sagt opp på dagen.
Tirsdag 7. april 2020
NY EPOKE: Jubel og lettelse, sinne og avventende skepsis møter Keir Starmer, idet den nyvalgte Labour-lederen tar fatt på sin forvandling av partiet.
Tirsdag 7. april 2020
KRISETID: I hvor stor grad skal krise­tiltakene fortsette etter påske? Tida er inne for en langsiktig strategi og ­retning for landet, mener flere i ­opposisjonen.
Mandag 6. april 2020
AlbumJohann Sebastian Bach «Johannes-Passion, BWV 245»Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe (dir.)Phi/Outhere MusicDet er nå 50...
Mandag 6. april 2020
KommentarRobert Altmans bransje- og tidsåndssatire «The Player» (1992) utspiller seg i og rundt et filmstudio der hovedpersonen Griffin Mill (Tim Robbins) er ansvarlig for å sile...