Fredag 9. mars 2018
Skadene langt mindre enn fryktet etter brannen i avfallsanlegg i Oslo
De siste brannbilene forlot gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo fredag ettermiddag. Omfanget av storbrannen ble langt mindre enn fryktet.
Publisert: 09 Mars 19:06
De siste brannbilene forlot gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo fredag ettermiddag. Omfanget av storbrannen ble langt mindre enn fryktet.
– Vi reiste fra stedet like etter klokken 13. Det er litt glør igjen, men Norsk Gjenvinning har egen brannberedskap som har tatt seg av resten ved å trekke ut, vende og sjekke papiret som har brent. Brannen er sånn sett slukket, sier vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB fredag kveld.
Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning like etter klokken 9.30 torsdag formiddag. Brannen var så kraftig at røyken kunne ses over store deler av byen, og på Nakholmen i Oslofjorden falt det svarte papirbiter ned fra himmelen, meldte NRK. Først langt utpå ettermiddagen begynte brannvesenet å få kontroll.
Brannvesenet jobbet gjennom natten og utover fredagen med slukkingen. Arbeidet var utfordrende, ikke minst fordi et delvis sammenrast tak utgjorde fare for brannmannskapene. At det brant i store mengder sammenpresset papir gjorde også at selve slukkingen var vanskelig.
Hos Norsk Gjenvinning konstaterer konsernsjef Erik Osmundsen at brannen kunne gjort langt større skade enn den gjorde. Nå jobber selskapet med å få full oversikt over skadene, i tillegg til å omdirigere biler og sikre driften. To personer ble sendt til legevakt med lettere røykskader.
– Vi er takknemlig for at denne alvorlige brannen ikke medførte personskader og at omfanget av skadene er vesentlig mindre enn først antatt, sier Osmundsen.
Brannvesenet var raskt ute med å rose ansatte ved anlegget som har bidratt i slukkingsarbeidet, blant annet med flere gravemaskiner som har trukket fram de brennende papirballene.
– Jeg er stolt av innsatsen til våre ansatte og hvordan de har bidratt til å begrense konsekvensene, sier Osmundsen.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.