Fredag 9. mars 2018
Dyr reddet ut av overtent gård på Karmøy
Flere dyr ble tidlige fredag morgen reddet ut av en overtent gårdsbygning i Røyksund på Karmøy. Bygningen er nå brent ned. 
Publisert: 09 Mars 08:08
Flere dyr ble tidlige fredag morgen reddet ut av en overtent gårdsbygning i Røyksund på Karmøy. Bygningen er nå brent ned. 
Politiet opplyser til NRK like før klokken 6 at hele driftsbygningen, som tilhører Tuastad gård, har brent ned, og at det nå pågår en kontrollert nedbrenning av restene.
– To hester, to sauer og en geit er berget ut av bygningen, og har fått tilsyn av veterinær. De går nå og beiter, og det ser ut til at det går greit med dem selv om de har fått i seg en del røyk, sier politiets innsatsleder, Terje Helldal.
Han vet ikke hvordan det er gått med de andre dyrene, men det er ikke funnet noen døde dyr så langt.
Ved 05.30-tiden raste deler av bygget sammen. Drøye tre kvarter senere sto bare grunnmurene igjen av driftsbygningen som var på mellom 1.200 og 1.300 kvadratmeter. Tuastad gård er en del av et rehabiliteringssenter til stiftelsen Karmøy ABR for tidligere rusmisbrukere.
Årsaken til brannen er foreløpig ukjent og krimteknikere skal nå undersøke branntomten. Politiet fikk melding om brannen klokken 4.35 natt til fredag.
(©NTB)
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
• Natt til fredag ble justisminister Tor Mikkel Waras hus og bil tagget ned med hakekors og ordet rasist. I tillegg ble bilens bensintank forsøkt påtent. Den ansvarlige er i skrivende stund ikke tatt, og både politi og justisministeren selv...
Lørdag 8. desember 2018
Tilhengerne kaller det en revolusjon. Eks-statsråd Gudmund Hernes kaller det tøv. Hva handler moteordet «dybdelæring» om – dypest sett?
Lørdag 8. desember 2018
PRESSEFRIHET: Norge vil avgi en flere punkts stemmeforklaring til FNs migrasjonsavtale mandag. Ett av punktene skal tydeliggjøre pressens uavhengighet.
Lørdag 8. desember 2018
GUL BØLGE: Ytre venstre i Frankrike får både ros og ris for sin støtte til De gule vestene. I dag ventes dramatiske ­demonstrasjoner.
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.
Fredag 7. desember 2018
KAMP: Protester mot avgifter og industrinedleggelser viser oss at klimasaken ikke vil gå uten at arbeidere og folk flest er med på laget, mener Espen Barth Eide i Ap.