Torsdag 8. mars 2018
Atlético med en fot i kvartfinalen
Atlético Madrid er kanskje den største favoritten til å vinne europaligaen. Torsdag fikk spanjolene et perfekt utgangspunkt med 3-0 over Lokomotiv Moskva.
Publisert: 08 Mars 23:18
Atlético Madrid er kanskje den største favoritten til å vinne europaligaen. Torsdag fikk spanjolene et perfekt utgangspunkt med 3-0 over Lokomotiv Moskva.
Mye skal gå galt om Atlético ikke blir å se i kvartfinalen. Saúl ga vertene ledelsen med et utsøkt skudd halvveis ut i første omgang, mens Diego Costa på instinkt doblet til 2-0 to minutter etter sidebytte.
Det var Costas sjette mål på tolv kamper siden han ble spilleberettiget for Atlético i januar. Han ble i fjor sommer hentet tilbake til klubben fra Chelsea.
Koke gjorde kvelden fullkommen da han økte til 3-0 helt på tampen.

Fryktet bråkDet var høy sikkerhet rundt torsdagens oppgjør i Madrid. Spanske myndigheter fryktet en reprise av bråket som oppsto da Athletic Bilbao nylig tok imot Spartak Moskva i forrige utslagsrunde i europaligaen.
Det er rapportert at bare 500 russiske supportere tok turen til Spania denne gangen. Det var ingen tegn på uro før kampstart.
Lokomotiv Moskva hadde kun ett skudd på mål i løpet av 90 minutter i Atléticos nye storstue.
Returkampen går torsdag neste uke. Atlético Madrid vant europaligaen i både 2010 og 2012.

Tungt for AthleticEt annet spansk lag fikk ikke en like lystig torsdagskveld. Athletic Bilbao har en solid jobb å gjøre etter 1-3-tapet borte mot Marseille. Lucas Ocampos scoret to av franskmennenes mål, og det første kom like etter at kampen var blåst i gang.
Superveteranen Aritz Aduriz reduserte for Athletic rett før pause. Scoringen kan vise seg å være viktig. Takket være bortemålet vil det holde for baskerne å vinne 2-0 i returoppgjøret.
Lazio så ut til å gå mot seier etter en snuoperasjon hjemme mot Dinamo Kiev, men elleve minutter før slutt sørget Junior Moraes for 2-2 og et ørlite overtaket til ukrainerne.
Ciro Immobile og Felipe Anderson scoret målene for Lazio. Italienerne havnet under tidlig i annen omgang, men snudde kjapt kampen. Det skulle likevel ikke holde til seier.
På tampen ble Dinamo Kiev redusert til ti mann da Denis Garmash fikk sitt annet gule kort
Øvrige resultater torsdag: CSKA Moskva (Russland) – Lyon (Frankrike) 0-1, Leipzig (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-1, Sporting Lisboa (Portugal) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 2-0.
(©NTB)
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.