Lørdag 3. mars 2018
Elverum fikk seriegullet servert av Drammen: – Fantastisk
Elverum er seriemester i håndball etter at Drammen knuste ØIF Arendals siste håp om seriegull med uavgjort 30-30 på bortebane i eliteserien lørdag.
Publisert: 03 Mars 18:53
Elverum er seriemester i håndball etter at Drammen knuste ØIF Arendals siste håp om seriegull med uavgjort 30-30 på bortebane i eliteserien lørdag.
Realiteten var følgende før lørdagens seriekamp mellom ØIF Arendal og Drammen: ØIF Arendal kunne ikke avgi poeng. Det ville bety at Elverum ble seriemester fire runder før slutt uten å ha spilt selv.
Drammen gikk drastisk verks på bortebane og ledet med tre mål til pause. I andre omgang tok Arendal tilbake ledelsen, men Mathias Kolstad Holm ble den store helten da han tok et straffekast fra Sondre Paulsen etter tiden hadde gått ut. Dermed endte det 30-30 og Elverum fikk servert seriegullet.
– Det kjennes fantastisk, sa Elverum-trener Michael Apelgren til NTB etter å ha sett Drammen stjele poeng fra ØIF Arendal.

Forsvarte gulletElverum er seriemester for andre året på rad. Også i fjor ble Hedmark-laget seriemester fire serierunder før slutt. Elverum tangerte da rekorden til Sandefjord, som i 2006 ble mester fire runder før slutt.
– Jeg er ekstremt stolt over arbeidet som er lagt ned, av spillerne som ble igjen, og de ti nye spillerne vi har som har kommet inn i vinnerkulturen. Det har vært imponerende, sa Apelgren.
– At vi vinner fire runder før slutt sier vel også noe om arbeidet som har blitt lagt ned. Det er gjort mye riktig i Elverum og det er mange som jobber hardt. Det er imponerende og jeg er stolt, fortsatte svensken.

– Mental testElverum kan få hyllest for seriegullet når de møter Bækkelaget til seriekamp på hjemmebane søndag.
– Vi kommer til å prøve og vinne, men det kommer til å bli en mental test. Det er lett å føle at man er i mål når man vinner seriegull, og vi tapte den første kampen etter vi sikret gullet i fjor, men vi skal ta utfordringen mentalt, sa Apelgren.
Lørdagens oppgjør i Arendal var også viktig i sølvkampen. ØIF Arendal er fortsatt ett poeng foran Drammen.
Det kan bli andre gang denne sesongen Drammen skaffer seg medaljer. Kristian Kjellings menn vant nemlig cupen før jul.
(©NTB)
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.