Fredag 23. februar 2018
Regjeringen i Italia frykter at mafiaen skal påvirke valget
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
Publisert: 23 Februar 13:57
Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en konkret risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet.
– Dette er en trussel mot det viktigste i demokratiet: friheten til å velge, sa Minniti under et arrangement i regi av nasjonalforsamlingens anti-mafia-kommisjon tidligere denne uka.
Minniti sa at organiserte kriminelle er i stand til å påvirke både institusjoner og politikk, og at det snakkes for lite om problemet.
Flere av verdens mektigste og mest kjent kriminelle organisasjoner og grupperinger har base i Italia: Cosa nostra på Sicilia, 'Ndrangheta i Calabria og Camorraen i Napoli. Disse har forgreninger og virksomhet også i en rekke andre land.
Den siste tiden har det vært en rekke tilfeller av politisk motivert vold i Italia. Tirsdag ble venstreradikal aktivist knivstukket i et sammenstøt med medlemmer av et lite nyfascistisk parti i Perugia.
Valget på ny italiensk nasjonalforsamling holdes 4. mars.

(©NTB)
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.