Onsdag 21. februar 2018
Sportssjef Ryste: – Vi vant sølv ganger ti
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Publisert: 21 Februar 05:25
Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.
Mowinckel hadde ingen pallplasser i utfor i verdenscupen før onsdagens renn, men suste ned utforløypa til nest beste tid. Kun ni hundredeler skilte opp til den olympiske mesteren Sofia Goggia fra Italia.
– Fantastisk levert av Ragnhild. Hun hadde en bra plan og har bygget seg opp gjennom gjennomkjøringene. Det har skapt trygghet, og så klarer hun å gjennomføre det. Det er stort, sa sportssjef Ryste til NTB etter bragden.
– Vi vant et sølv ganger ti i dag. Dette er nesten mer enn gull for oss, sa han videre.
– Er du litt overrasket?
– Folk er kanskje litt overrasket, men de bør ikke være så veldig. I tillegg er Ragnhild litt i flytsonen nå, så dette er ingen bombe. Men hun har jo ikke vært på pallen i utfor, så det å levere i OL, er helt ekstraordinært, sa sportssjefen.

Har kvaliteteneMowinckel tok sølv i storslalåm tidligere i OL.
Ryste sier Molde-jenta har jobbet hardt over tid for å bli en bedre utforkjører.
– Ni hundredeler bak vinneren og langt foran de andre er ingen tilfeldighet, sa han – og utdypet:
– Hun har kvalitetene inne, men for å vinne utfor kreves det mange års erfaring. Og spesielt i en sånn utfor som dette, der rom for småfeil ikke er til stede. Andre steder kan du ha litt rufs, men likevel kjøre fort.

Flere medaljemuligheterMowinckels utforsølv var den sjette norske alpinmedaljen i Pyeongchang.
– To sølv på kvinnesiden er kjempebra. Vi hadde håp om å kjempe om én, nå har vi to. Det er fantastisk levert. I tillegg har vi øvelser igjen, sa han.
– Vi er samtidig ikke grådige og er veldig fornøyd med det vi har fått, avsluttet sportssjefen.
Torsdag kjører Mowinckel kombinasjonen i Pyeongchang. Der kan det bli ny medalje.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.