Tirsdag 20. februar 2018
Riiber etter ny fjerdeplass: – Jeg har det litt jævlig
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Publisert: 20 Februar 14:46
Jarl Magnus Riiber ble knust av tre tyskere på oppløpet og måtte nøye seg med nok en sur fjerdeplass i OL tirsdag.
Tyskerne var utilnærmelige da medaljene skulle deles ut i storbakken. Johannes Rydzek spurtet inn til gullet foran Fabian Riessle og Eric Frenzel og sørget for heltysk pall.
Riiber lå på annenplass etter hoppdelen og gikk lenge i tet sammen med japanske Akito Watabe, men var ventet å få det tøft mot de tyske forfølgerne.
Riiber gikk et imponerende langrenn og var med den tyske trioen helt inn på oppløpet. Der var han imidlertid sjanseløs, og han måtte notere nok en sur fjerdeplass.
– Jeg har det litt jævlig akkurat nå. Jeg følte meg sterk ut på tredjerunden. Så ble det litt luregåing. Det ble vanskelig opp den siste bakken, men det er svingene inn på stadion som gjorde meg stokk stiv, sa en skuffet Riiber til Eurosport etter løpet.
Riiber og Watabe holdt lenge unna for et tysk tog som kom bak. Riessle, Rydzek og Frenzel jaktet sammen med østerrikske Wilhelm Denifl på Watabe og Riiber.
Med rundt fire kilometer igjen maktet de å hente inn Riiber, og til slutt fikk også finske Eero Hirvonen kontakt med teten.
Riiber virket imidlertid pigg og var med da den tyske trioen virkelig satte fart mot slutten. Unggutten var med helt inn på oppløpet, men de tre tyskerne spurtslo nordmannen.
Fjerdeposisjonen over bakketoppen gjorde det vanskelig å innhente de tre tyskerne.
– Hadde jeg kastet meg inn over bakketoppen, kunne jeg kanskje latt én skli forbi meg og sperre resten, men det går så fort, sa Riiber om avslutningen på løpet.

Watabe i tetJapanske Akito Watabe gikk først ut i sporet etter et hopp på 134 meter i storbakken. Han gikk ut sekundet før Riiber. Tyskerne Wilhelm Denifl og Eric Frenzel fulgte 16 og 24 sekunder bak.
– Jeg har rett og slett slitt i storbakken her, så det å klare være litt mer i nærheten når rennet går, må jeg si meg fornøyd med. Jeg skulle så absolutt vært ti meter lenger ned i bakken og satt en nydelig nedslag, men det ble ikke sånn i dag, sa Riiber etter hoppet.
20-åringen var ventet å få det tøft i medaljekampen ettersom både Denifl og Frenzel gikk ut like bak. Ikke lenge etter kom også Johannes Rydzek og Fabian Riessle jagende, men Riiber bet bra fra seg i sporet.
Dessverre holdt det ikke helt inn til medalje.

Vil ligge i ryggFør langrennsdelen så Riiber for seg å holde seg bak Watabe og få en billig reise så lenge som mulig.
– Jeg har ryggen til Akito (Watabe). Det er den beste ryggen å ha i verdenscupsirkuset. Tyskerne må absolutt jobbe hardt, for Akito vil ikke slippe dem inn billig. Jeg ser for meg å ligge i rygg der og spare krefter til det går mot slutten, sa han.
Både Jørgen Graabak (nummer 18), Jan Schmid (22) og Espen Andersen (25) fikk sin konkurranse ødelagt etter svake hopp. De tre fikk ingen hjelp av forholdene i bakken, men ingen av de tre gjorde optimale hopp.
Til slutt endte de på henholdsvis 10.-, 11.- og 22.-plass

Tøft for motivasjonenGraabak gikk ut 1.52 minutter bak, mens Schmid og Andersen ikke fikk starte langrennet før 2.04 og 2.13 etter Watabe.
– Jeg gjorde noen småfeil, og det ble jeg knallhardt straffet for. Jeg gidder ikke å snakke mer om forholdene. Det er jeg ferdig med, sa tittelforsvarer Graabak etter sitt skuffende hopp.
Tidligere i mesterskapet var trønderen hard i kritikken av Pyeongchang som OL-vert. Graabak innrømmer at det er vanskelig å lade opp til et langrenn der han allerede er sjanseløs på en topplassering.
– Det er selvfølgelig tøft å motivere seg. Det er altfor langt bak, og det er ikke en teoretisk mulighet for medalje en gang, sa han etter hoppdelen.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.