Mandag 19. februar 2018
Dårlig vær hindrer letemannskaper etter flystyrt i Iran
Tåke og kraftig vind skaper problemer for letemannskapene i Iran etter flystyrten i Zargos-fjellene.
Publisert: 19 Februar 12:54
Tåke og kraftig vind skaper problemer for letemannskapene i Iran etter flystyrten i Zargos-fjellene.
Dårlig vær har gjort søket vanskelig, og det kom mandag motstridende opplysninger om operasjonen.
De sivile luftfartsmyndighetene kunne ikke bekrefte meldinger om at flyet var funnet, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Men både fjernsynsstasjonen Press TV, nyhetsbyrået ISNA og lokale provinsmyndigheter opplyste at vraket var lokalisert.
Flere helikoptre måtte på morgenen avbryte letingen i fjellområdet på grunn av tåke og kraftig vind.
– Mannskaper leter til fots, og så langt har de ikke funnet noe, sa en representant for Røde Halvmåne til ISNA.
Flyet styrtet søndag, trolig i nærheten av fjellet Dena, som er rundt 4.400 meter høyt. Det tomotors propellflyet av typen ATR-72 tilhørte Aseman Airlines og hadde vært i trafikk i 25 år.
Flyet var på vei fra Teheran til byen Yasuj, som ligger om lag 50 mil sør for hovedstaden.
Det skulle i utgangspunktet ha vært 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, men søndag meldte det statlige nyhetsbyrået IRNA at én person ikke rakk flyet, og at det var 65 personer på flyet.
(©NTB)
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
• Natt til fredag ble justisminister Tor Mikkel Waras hus og bil tagget ned med hakekors og ordet rasist. I tillegg ble bilens bensintank forsøkt påtent. Den ansvarlige er i skrivende stund ikke tatt, og både politi og justisministeren selv...
Lørdag 8. desember 2018
Tilhengerne kaller det en revolusjon. Eks-statsråd Gudmund Hernes kaller det tøv. Hva handler moteordet «dybdelæring» om – dypest sett?
Lørdag 8. desember 2018
PRESSEFRIHET: Norge vil avgi en flere punkts stemmeforklaring til FNs migrasjonsavtale mandag. Ett av punktene skal tydeliggjøre pressens uavhengighet.
Lørdag 8. desember 2018
GUL BØLGE: Ytre venstre i Frankrike får både ros og ris for sin støtte til De gule vestene. I dag ventes dramatiske ­demonstrasjoner.
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.
Fredag 7. desember 2018
KAMP: Protester mot avgifter og industrinedleggelser viser oss at klimasaken ikke vil gå uten at arbeidere og folk flest er med på laget, mener Espen Barth Eide i Ap.