Onsdag 14. februar 2018
Ingen statsbegravelse for prins Henrik 
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Publisert: 14 Februar 12:01
Etter eget ønske skal prins Henrik bisettes kun med nærmeste familie og noen få venner til stede. Han ønsket å få asken spredt over havet og i slottshagen.
Det blir dermed ingen klassisk statsbegravelse for dronning Margrethes avdøde ektemann. Tidligere biskop i København, Erik Norman Svendsen, skal stå for bisettelsen, som foregår tirsdag 20 februar klokka 11.
Det danske kongehuset gir ingen opplysninger om gjestelisten, og understreker at det var prinsens eget ønske at det skulle bli en privat begivenhet.
– Halvparten av asken skal spres i de danske farvann, den andre halvdelen skal i en urne og settes ned i den private hagen på Fredensborg Slott.
Det vil ikke bli offentlig adgang til stedet der urnen skal plasseres.
Bisettelsen finner sted i Christiansborg Slottskirke på Slotsholmen i København, som vanligvis benyttes når medlemmer av kongefamilien skal døpes, konfirmeres eller bisettes.
Dronning Margrethes gemal døde sent tirsdag kveld etter kort tids sykdom, 83 år gammel. Det er en måneds hoffsorg i Danmark. Fram til bisettelsesdagen er det lagt ut kondolanselister i Det Gule Palæ på Amalienborg, og prinsens kiste vil stå i Christiansborg Slottskirke fra lørdag til mandag.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.