Onsdag 14. februar 2018
OL-vind: Flere til sykehus med øyeskader, evakuering av hallanlegg
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
Publisert: 14 Februar 08:43
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en pressemelding.
Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.
Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.
De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.
Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

BusstrøbbelOgså rundt OL-anleggene i Gangneung gikk alarmen. Flere av pressefasilitetene er lagt til partytelt.
Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Den NTBs utsendte satt i sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.
Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. Senere ble også kvinnenes 15 kilometer skiskyting avlyst. Det rennet er flyttet til torsdag.

VindhullFortsetter det å blåse, kan arrangøren komme i tidsnød. I øyeblikket er det oppsatt to alpinrenn både torsdag og fredag, to skiskytterrenn torsdag.
Pyeongchang er et virkelig vindhull, og rekorden er fra noen år tilbake. Da ble det på det meste målt vel 50 meter i sekundet.


(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
Å motta saklig kritikk inngår i jobben min som journalist. Men det som skjedde våren 2018, var noe helt annet. Å utsettes for en mobb er ufyselig. Å utsettes for hat er forferdelig. Å mobbes av ukjente mennesker som...
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.