Onsdag 14. februar 2018
Klæbo vil fortsette å gå sine egne veier
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
Publisert: 14 Februar 07:33
Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».
21-åringen gjør litt som han vil. Han tviholder på å ha morfaren som trener, han har utviklet sin egen Klæbo-stil med løpingen i bakkene, og han spiller gjerne en fotballkamp selv om ikke det er noe alle anbefaler som tilleggsaktivitet.
Ingenting av dette vil han forandre på. Han vil fortsette med å ta sine egne valg.
– For min del har det vært viktig fra dag én. Det viktigste er å ha fokus på seg selv og det man har tro på. Jeg har tro på å ha det artig. Jeg skal kose meg på trening, og jeg synes det er artig å spille fotball. Jeg tror du blir en bedre skiløper av det. Det man tror at man blir en bedre skiløper av, det skal man bruke tid på, sa Klæbo etter tirsdagens sprintgull.
Han erkjenner at det ikke er alltid at bestefaren, treneren og mentoren Kåre Høsflot liker planene han dukker opp med.
– Det er ikke alltid at morfar godkjenner alt, og vi har hatt våre runder opp igjennom der det har vært et «nei». Men det handler om å ha troen på det man gjør. Det var ikke så populært å spille en innendørs fotballturnering dagen før et skirenn i romjula et år, men det gikk bra det også. Det handler bare om å gjøre det som man synes er artig. Det tror jeg er viktig.

IdolerKlæbo liker enere. Usain Bolt er en sånn. Petter Northug en annen. Har lar seg inspirere av folk som går sine egne veier.
– Man blir inspirert av dem som lykkes. Det er noen som får til ting, og da blir man nysgjerrig. Den viktigste suksessoppskriften for å lykkes er nettopp det å være nysgjerrig og prøve egne ting. Det har vært viktig for min del. Der har morfar vært rå, og Arild (sprintlandslagstrener Monsen) har vært rå i år. Vi har fått en kjempegod kjemi på det, og de er flinke til å la meg gjøre litt som jeg vil. De er flink til å pushe og bremse. Det har vært viktig i hele år.

Deler myeDer svenskenes sprintvinner Stina Nilsson sier at hun har skjermet seg fra internett for å takle presset, har Klæbo hatt en litt annen strategi. Trønderen er svært så åpen i sosiale medier og har blant annet sin egen YouTube-kanal.
– For min del er det viktig å være åpen i sosiale medier.
Klæbo har et åpent sinn om det som ikke kommer fra ham selv.
– Hvis du går inn på en nettside, ser du folk mener det ene og det andre. Det er helt greit. Det er det som skaper profiler, og det er det som skaper engasjement i folket. Det mener jeg er utrolig viktig.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
Å motta saklig kritikk inngår i jobben min som journalist. Men det som skjedde våren 2018, var noe helt annet. Å utsettes for en mobb er ufyselig. Å utsettes for hat er forferdelig. Å mobbes av ukjente mennesker som...
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.