Onsdag 14. februar 2018
Kombinerttreneren slaktet juryen
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Publisert: 14 Februar 11:22
Kombinertlandslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen var forbannet og mente juryen gjorde «slett arbeid» under onsdagens OL-konkurranse.
Ingebrigtsen var oppbrakt over måten hopprennet ble gjennomført på og ga klart uttrykk for det da han møtte pressen etter at Jarl Magnus Riiber hadde blitt beste norske på fjerdeplass etter langrennet.
– Jeg synes det er helt forferdelig at juryen setter den vindkorridoren sånn de gjør, som ender med at de setter to av de tre største medaljefavorittene helt ut av spill i hopprennet. Det er noe av det kjedeligste jeg har vært med på på idrettsbanen, sa han og tilføyde:
– Det er slett arbeid.
Det var til dels mye vind i hoppanlegget i Alpensia under det kombinerte hopprennet. Det førte til ujevne forhold. Ingebrigtsen mener de norske medaljehåpene Jan Schmid og Jørgen Graabak var særdeles uheldige.
– De hadde de desidert dårligste forholdene i hele feltet, sa Ingebrigtsen.

Ofret medaljekandidaterTross den vanskelige vinden er kombinerttreneren klar på at juryen burde løst oppgaven bedre.
– De satte vindkorridoren altfor åpen, slik at de tillot utøverne på slutten å hoppe med lav fart uten at det var oppdrift i bakken. Da er de helt sjanseløse på å nå de lengdene de måtte ha for å være med å leke her, sa Ingebrigtsen.
Graabak landet på 93,5 meter, mens Schmid satte nedslag på 88 meter i sitt hopp i normalbakken. De to startet dermed henholdsvis 2.28 og 2.47 minutter bak teten og var sjanseløse i medaljekampen.
– De burde hatt en mye smalere vindkorridor på slutten. Du ser aldri at de ofrer de to-tre største medaljekandidatene og bare sender dem utfor. Det er sjelden at sånt skjer, sa Bjørn Kåre Ingebrigtsen.
– Vi er forberedt på at det er vind her, og det kommer det til å være de neste gangene også, men du kan ikke bare ofre de to-tre beste utøverne for å få trumfe gjennom. De hadde jo kjempegod tid, så det må brukes litt skjønn her, tilføyde han.

Godkjent av RiiberHan mener juryen kunne landet på beina ved å ha litt mer is i magen.
– Det ble fine forhold igjen etterpå også. (Akito) Watabe hadde for eksempel helt OK forhold. Men det er surt for oss. Av de tre som har dårligste forhold, har vi to av dem, sa Ingebrigtsen.
Han bekreftet at han hadde formidlet sin frustrasjon videre til rennledelsen.
Utover vindproblematikken ga han Jarl Magnus Riiber mer enn godkjent for konkurransen som endte med fjerdeplass.
– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet til Jarl, egentlig. Han gjør en god konkurranse og er med nesten helt inn. Det er lite å klage på der, sa kombinerttreneren.
Tyske Eric Frenzel tok OL-gullet foran japanske Watabe, mens østerrikeren Lukas Klapfer ble bronsevinner.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.