Tirsdag 13. februar 2018
Sorti for Martin Schulz 
Martin Schulz' retur til tysk politikk etter flere år som EU-topp, har vært en eneste stor nedtur. Tirsdag gikk han av som SPD-leder med øyeblikkelig virkning. 
Publisert: 13 Februar 22:20
Martin Schulz' retur til tysk politikk etter flere år som EU-topp, har vært en eneste stor nedtur. Tirsdag gikk han av som SPD-leder med øyeblikkelig virkning. 
– Jeg forlater dette kontoret uten bitterhet og sinne, sa Schulz etter at han trakk seg.
– Det er tid for fornyelse, fastslo 62-åringen, som fra 2012 til 2017 var president i EU-parlamentet, før han reiste hjem for å lede valgkampen til sosialdemokratiske SPD.
Schulz ble da presentert som den store redningsmannen som skulle bringe partiet til valgseier i september, men i stedet gjorde SPD sitt dårligste valg på flere tiår og fikk kun 20,5 prosent av stemmene.
Tirsdag ga Schulz fra seg ledervervet med umiddelbar virkning etter å ha varslet sin avgang i forrige uke. Partiet skal nå ledes midlertidig av Olaf Scholz, ordfører i Hamburg, fram til partiledervalget 22. april. Det er Andrea Nahles som er favoritt til å vinne etter å ha fått enstemmig støtte av partiledelsen tirsdag.

Refs fra partifellerDe siste dagene har Schulz fått kraftig kritikk fra sine egne etter at han lanserte seg selv som utenriksminister i en ny regjering med kristendemokratene i CDU og CSU.
Blant kritikerne var Sigmar Gabriel, Tysklands nåværende utenriksminister, som også er fra SPD.
Etter valget i høst sa Schulz at det var uaktuelt å gå inn i en ny storkoalisjon med kristendemokratene, og han har også fastslått at han ikke kom til å bli minister i en ny regjering.

SPD avgjørSPD, CDU og CSU ble nylig enige om en felles regjeringsplattform, men avtalen må først få klarsignal i en avstemning blant SPDs 460.000 medlemmer. Hvis et flertall sier nei, blir det etter alt å dømme nyvalg.
Schulz håper at partimedlemmene vil la seg overtale av Nahles til å stemme ja. Resultatet blir først klart i begynnelsen av mars.
Nahles er nå SPDs gruppeleder i nasjonalforsamlingen. Hun tilhører partiets venstrefløy og var fra 2013 til 2017 arbeids- og sosialminister i statsminister Angela Merkels tredje regjering.

(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
Å motta saklig kritikk inngår i jobben min som journalist. Men det som skjedde våren 2018, var noe helt annet. Å utsettes for en mobb er ufyselig. Å utsettes for hat er forferdelig. Å mobbes av ukjente mennesker som...
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.