Tirsdag 13. februar 2018
Kane og Eriksen sørget for Tottenham-overtak mot Juventus
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Publisert: 13 Februar 23:11
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Higuaín hadde satt ballen i nettet to ganger før det var spilt ni minutter, det siste målet kom fra straffemerket. Kane spilte seg opp og fikk nettsus etter 35 minutter, men fikk se spisskonkurrenten få sjansen fra straffemerket igjen rett før pause. Denne gangen smalt imidlertid forsøket i tverrliggeren og ut.
Målene fra første omgang så ut til å bli kampens beholdning, til tross for at sjansene satt løst også etter pause. Med et drøyt kvarter steg imidlertid Christian Eriksen fram på et frispark.
Dansken fikset 2-2 og et overtak før returoppgjøret i London om tre uker.
– Vi er sikre på at vi vil få sjanser på Wembley. Vi går til den kampen med mye selvtillit og ser fram til det, sa Eriksen ifølge BBC etter kampen og fikk støtte av manager Mauricio Pochettino.
– En fantastisk kamp. Vi var sløve og slapp inn to mål på ni minutter, men moralen vi viste etter det var fantastisk. Jeg ønsker å gratulere spillerne – 0-2 i Torino mot et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi fortjente seieren mer enn uavgjort.

SjokkåpningDet tok kun to minutter før første ball satt i nettet på Juventus' hjemmebane. Tottenham hadde ikke gjort hjemmeleksen sin og da Higuaín fikk stå alene i feltet på et frispark snudde han seg og banket ballen i hjørnet på helvolley.
Kun seks minutter senere ble Federico Bernardeschi felt av Ben Davies innenfor 16-meteren. Juventus' superspiss plasserte ballen hardt i mål til 2-0.
Tottenham kom seg gradvis etter sjokkåpningen og Kane burde ha scoret sitt første mål i kampen allerede etter 25 minutter. Eriksen løftet ballen bak forsvaret til hjemmelaget, men Kane, som sto helt alene, klarte ikke få ballen forbi Buffon.

Kom tilbakeKane testet Buffon igjen noen minutter senere, før det endelig løsnet for engelskmannen. Dele Alli spilte spissen fri i bakrommet og Kane rundet Buffon og satte inn reduseringen.
Juventus og Higuaín fikk en ny mulighet til å øke fra straffemerket rett før pause, men denne gangen smalt ballen i tverrliggeren og ut.
Tottenham hadde marginene på sin side i andre omgang. Eriksens frispark fra drøye 18 meter gikk i retning keeperhjørnet langs bakken, men Gianluigi Buffon tok et steg feil vei og rakk ikke komme seg tilbake.
Det førte til at det er Tottenham som har bortemålsregelen på sin side før returoppgjøret.
(©NTB)
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.