Tirsdag 13. februar 2018
Britisk finansminister lister seg inn hos Jensen
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Publisert: 13 Februar 18:18
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Møtet er ikke varslet i noen pressemelding, og det er heller ikke lagt opp til noe møte med pressen. NTB får opplyst at møtet ble lagt i Jensens offentlige kalender først mandag ettermiddag, fordi det var usikkerhet rundt tidspunkt og tema.
Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen forteller at det norske og det britiske finansdepartementet er blitt enige om at det ikke skal være noe presseopplegg rundt møtet.

Jensen: – Et godt møteTirsdag ettermiddag opplyser Siv Jensen til NTB at hun hadde et godt møte med Hammond om Norge og Storbritannias felles interesser.
– Vi snakket om utfordringer i den økonomiske politikken og om det økonomiske samarbeidet i Europa og mellom våre to land. Fra norsk side fortalte vi blant annet om hvordan vi jobber med å ta i bruk ny teknologi for å sikre god grensekontroll og samtidig gjøre grensepassering og vareinnførsel enkelt for folk og næringsliv, sier Jensen.
– Jeg pekte også på hvor viktig EØS-avtalen er for Norge og norsk finansnæring. Norge er en åpen økonomi, og Storbritannia er en viktig handelspartner og alliert.

Første besøk– Dette er finansministerens første besøk i Norge siden han tiltrådte stillingen. Hans besøk er en strålende anledning til å utveksle synspunkter om en rekke temaer med den norske finansministeren, heter det i en uttalelse fra den britiske ambassaden til NTB.
Den britiske avisen The Telegraph melder at Hammond har lagt ut på en «sjarmoffensiv» i Europa i forbindelse med britenes forhandlinger med EU om en løsrivelse. Norge og Sverige er første stopp, før han reiser videre til Nederland, Spania og Portugal.

Stagnere?Også britenes forhandlingsleder David Davis skal besøke flere europeiske land neste uke. Avisen setter det diplomatiske framstøtet i sammenheng med britenes bekymring for at forhandlingene med EU er i ferd med å stagnere. En regjeringskilde anklager Frankrike for å opptre steilt i håp om å kjøre forhandlingene av sporet. Derfor blir det viktig å få andre land med på laget.
Hammond selv var ingen tilhenger av utmelding fra EU, og havnet i hardt vær da han uttalte at det kun ville bli små endringer i forholdet. Ifølge BBC skal han snart holde en tale om brexit, der han vil påpeke at London som finanssentrum er viktig for EU og resten av verden. Han vil argumentere for at en frihandelsavtale som inkluderer finansielle tjenester vil være viktig for hele Europa.
(©NTB)
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.
Torsdag 15. november 2018
• Osloskolens ubestridte sjef gjennom 18 år, Astrid Søgnen, går 1. desember over i en ny stilling i kommunen. Dermed har høstens intensiverte strid mellom Oslos utdanningsetat og byråd endt slik den kanskje måtte: Skolebyråd Inga Marte...
Torsdag 15. november 2018
Det er viktig at den hegemoniske historiefortellingen om jødeforfølgelsen i Norge blir utfordret, mener Irene Levin.
Torsdag 15. november 2018
STOPP: Theresa Mays utmeldingsavtale med EU møter motbør fra høyre og venstre. Mays partifelle Peter Lilley tror ikke avtalen overlever i parlamentet.
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...