Tirsdag 13. februar 2018
Forsiktig oppgang på Oslo Børs
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Publisert: 13 Februar 18:16
Oslo Børs fortsatte tirsdag å hente seg inn etter turbulensen forrige uke, men i noe roligere tempo. Hovedindeksen steg med 0,09 prosent til 799,12 poeng.
Blant de fem mest omsatte selskapene var det kun to selskaper som gikk i ned. Statoil toppet listen og gikk ned 0,09 prosent, mens Yara var femte mest omsatt og gikk ned 2 prosent. Mellom der havnet DNB (+1 prosent), Telenor (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,7 prosent).
Funcom fortsetter oppturen og er igjen å finne på lista over dagens vinnere, men ble solid slått av Black Sea Property som steg hele 21,1 prosent. Taperen ble offshoreselskapet Oceanteam, som gikk ned 17,4 prosent.
De toneangivende børsene ellers i Europa greide imidlertid ikke å følge opp oppgangen mandag. DAX 30 i Frankfurt endte ned 0,6 prosent, FTSE 100 London sto på stedet hvil, mens CAC 40 i Paris endte ned 0,4 prosent.
Oljeprisen svingte gjennom dagen, men fikk seg en solid nedtur mot slutten av handelsdagen. På det laveste var prisen på nordsjøolje nede i 61,88 dollar fatet, men ved 17.30-tiden er den oppe i 62,38 – kun marginalt ned siden midnatt.
De som selger amerikansk lettolje fikk seg også en bitte liten smell, med en prisnedgang på 0,32 cent til 58,98 dollar fatet.
Oppgangen i Europa mandag kom etter en solid avslutning i USA fredag forrige uke. Dette ble etterfulgt av en solid innledning på børsuken mandag, men tirsdag falt de amerikanske børsene fra start. E24 skriver at markedet er spente før onsdagens amerikanske inflasjonstall, som blir viktige for å bestemme renten.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.