Fredag 9. februar 2018
NY Times: Trumps stabssjef villig til å gå av
Donald Trumps stabssjef John Kelly skal ha sagt han er villig til å gå av, melder New York Times. Uttalelsen følger rykter om at presidenten vil bytte ham ut. 
Publisert: 09 Februar 23:51
Donald Trumps stabssjef John Kelly skal ha sagt han er villig til å gå av, melder New York Times. Uttalelsen følger rykter om at presidenten vil bytte ham ut. 
Trump skal være frustrert over måten Kelly har håndtert anklagene som har blitt rettet mot Trumps rådgiver Rob Porter.
Porters to ekskoner har anklaget ham for konemishandling, noe Porter selv kategorisk avviser. Han har likevel trukket seg fra stillingen som politisk rådgiver for Trump.
Kilder i Trump-administrasjonen sier til NBC News at presidenten er sint på stabssjef Kelly, som først ga Porter full støtte for deretter å snu ryggen til ham dagen etter.
Trump selv hadde bare godt å si om sin nå avgåtte rådgiver da han kommenterte saken på en pressebrifing fredag.
– Vi ønsker ham alt godt og håper han får en flott karriere videre, sa Trump, som la til at Porter «er uskyldig i anklagene».
Kilder avisen New York Times har snakket med sier Kelly fredag sa han er villig til å gå av, men understreket at han formelt sett ikke har tilbudt sin oppsigelse.
Kelly, en pensjonert general, skal ved flere anledninger tidligere ha truet med å gå av i forsøk på å tøyle Trumps temperament, skriver avisen.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.