Klassekampen.no
Lørdag 3. februar 2018
Game of bloggs.
Influens

Lille speil på veggen der, hvem er den beste influenceren i landet her? Det spørsmålet får vi endelig svar på i morgen, når den prestisjetunge prisutdelingen Vixen Influencer Awards går av stabelen.

Hvis du lurer på hva influencer betyr, er det bare å ta det med ro. Det er det ingen som vet. La oss bare akseptere at det er det nye ordet for blogger, og at alt høres bedre ut på engelsk.

Innspurten til mesterskapet har vært høydramatisk og blodig. Deltakerne har delt seg inn i flere fløyer. Noen har blitt ekskludert, for så å bli tatt inn igjen i varmen, noen er ute av tronenes spill for godt. Det er på tide å ta en gjennomgang av noen av kandidatene, og vurdere vinnersjansene deres.

Funkygine: Treningsbloggeren kom tidlig ut fra startblokka. Allerede i desember kom hun med den risikable oppfordringen til leserne sine om å ikke stemme på henne. Hun mente at de med færre følgere burde få mulighet til å vinne. Det kan selvfølgelig gi henne noen kudosstemmer, men det er nok en fare for at hun gikk for hardt ut. Vinnersjanse: Lav.

Annijor: Motebloggeren ble først kastet ut av kåringen for å ha brutt regelverket for merking av reklame. Dagen etter ble hun på mystisk vis tatt inn igjen i konkurransen. Her har leserne fått følge en dramatisk kamp om deltakelse, og Annijor har fått et stempel som underdog. Heldig der. Vinnersjanse: Avhenger av om juryleder Hans-Petter svinger sverdet igjen.

Ulrikke Falch: Skam-skuespilleren annonserte i forrige uke at hun trekker seg fra hele kåringen. I samme slengen kritiserte hun flere av de andre nominerte for å fremme et usunt utseendefokus. Vinnersjanse: 0, nå og for alltid.

Sophie Elise: Influenceren formerly known as rosablogger flekset muskler da hun imøtegikk kritikken fra Falch og sa at hun følte seg fratatt retten til å mene. Som vi vet kan offerrollen lønne seg. Vinnersjanse: Høy.

Morten Hegseth: VG-journalisten har sikret seg flere medieoppslag ved å kalle Falchs kritikk for både klok og militant feministisk. Smart. Vinnersjanse: Høy.

Lene Alexandra: Fitness-bloggeren forteller at hun i all oppstandelsen rundt Vixen-prisen har blitt oppringt av folk som har grått. Selv forteller hun til NRK at hun er stolt av nominasjonen sin. Passe sterk historie. Vinnersjanse: Middels.

I morgen får vi se hvem som inntar influencer-tronen. Bare husk at i tronenes spill, så vil du enten vinne eller dø. Lykke til.

mariv@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 11. april 2018 kl. 13.52