Søndag 21. januar 2018
Alves så rødt og Mbappé ut på båre da PSG tapte
Paris Saint-Germain gikk på sesongens annet ligatap med 1-2 borte mot Lyon i Ligue 1 søndag.
Publisert: 21 Januar 23:11
Paris Saint-Germain gikk på sesongens annet ligatap med 1-2 borte mot Lyon i Ligue 1 søndag.
Memphis Depay ble den store helten for vertene med sin scoring på overtid. Den tidligere Manchester United-spilleren dukket opp like før tilleggstiden var ute, og banket inn seiersmålet i en kamp som ble preget av Kylian Mbappés skade, Dani Alves' røde kort og perlescoringer fra begge lag.
Toppoppgjøret tok fyr allerede etter to minutter da Lyon-kaptein Nabil Fekir på nydelig vis skrudde et frispark fra langt hold i mål.
Oppgjøret gikk mot pause da Dani Alves slo inn fra høyre. Inne i feltet ladet Layvin Kurzawa kanonen, og på volley dundret han ballen i mål via tverrliggeren.
Like etter pause ble PSGs håp om tre poeng mindre da Dani Alves måtte gå i garderoben.

Rett utDen rutinerte høyrebacken satte inn en sen takling som dommer hadde tenkt å gi gult kort for. Tanken falt ikke i smak hos Alves, som gikk opp i ansiktet på dommeren og brølte ut sin misnøye. Det gjorde at dommer skiftet mening og heller ga rødt kort for munnbruk og overdreven reaksjon.
Tidligere i kampen hadde Kylian Mbappé måttet forlate banen på båre etter å ha fått en smell i duell med Lyon-keeper Anthony Lopez.
PSG så ut til å holde unna med 10 mann, men dypt inne i overtiden dukket Memphis opp ute til venstre. Han trakk seg innover i banen og fyrte av et skudd som gikk via Thiago Silva og i mål til elleville jubelscener på tribunen.
Resultatet gjør at serieleder PSG har 56 poeng, mens Lyon på annenplass er åtte poeng bak.
Monaco slo tabelljumbo Metz 3-1 og er nummer fire, to poeng bak Lyon og ett bak Marseille.

Saint-Étienne tapteSaint-Étienne kastet innpå Alexander Søderlund i jakten på poeng borte mot Nice, men hjemmelaget vant 1-0 etter scoring av Wylan Cyprien.
Cypriens fulltreffer kom etter 22 minutter, og bortelaget maktet ikke å svare. Søderlund kom inn for Assane Dioussé i det 77. minutt, men kraftspissen fant ikke veien til nettmaskene.
Ole Selnæs var ubenyttet reserve for Saint-Étienne.
Tapet gjør at laget blir liggende i bunnsjiktet i fransk Ligue 1. Tre av de fire lagene som er bak på tabellen tapte sine kamper lørdag, men Saint-Étienne maktet ikke å utnytte det og skaffe seg pusterom i bunnstriden.
Laget har rasket med seg bare 23 poeng på 22 kamper. Avstanden til Toulouse på direkte nedrykksplass er kun tre poeng.
Nice står med 34 poeng og kjemper på øvre halvdel.
(©NTB)
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.
Torsdag 15. november 2018
• Osloskolens ubestridte sjef gjennom 18 år, Astrid Søgnen, går 1. desember over i en ny stilling i kommunen. Dermed har høstens intensiverte strid mellom Oslos utdanningsetat og byråd endt slik den kanskje måtte: Skolebyråd Inga Marte...
Torsdag 15. november 2018
Det er viktig at den hegemoniske historiefortellingen om jødeforfølgelsen i Norge blir utfordret, mener Irene Levin.
Torsdag 15. november 2018
STOPP: Theresa Mays utmeldingsavtale med EU møter motbør fra høyre og venstre. Mays partifelle Peter Lilley tror ikke avtalen overlever i parlamentet.
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...