Onsdag 17. januar 2018
CNN: Bannon sier ja til å la seg avhøre – slipper å vitne foran storjury
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Publisert: 17 Januar 18:05
Steve Bannon har inngått en avtale om å la seg avhøre i forbindelse med russlandsetterforskningen og slipper dermed å vitne foran en storjury, melder CNN. 
Tirsdag skrev The New York Times at Bannon er blitt stevnet som vitne av tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Spesialetterforskeren leder granskingen av hvorvidt Donald Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland for å påvirke valget i 2016.
Det ville betydd at Bannon, som er president Trumps tidligere sjefstrateg, måtte forklart seg under ed foran en storjury. Onsdag opplyser imidlertid en ikke navngitt kilde til CNN at Bannon har inngått en avtale med Mueller om å la seg avhøre av etterforskere i Washington i bytte mot at han slipper å møte foran en storjury.
Bannon er den første personen i Trumps indre krets som er stevnet som vitne av Mueller, men kilder mener det var snakk om forhandlingstaktikk for å presse Bannon til å la seg avhøre av etterforskere i Washington.

Taus under utspørringBannon har også måttet forklare seg i Kongressen, der flere komiteer har startet sine egne granskninger av forholdet mellom Russland og Trumps team under valgkampen. Tirsdag møtte han bak lukkede dører i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Her nektet han å svare på en rekke spørsmål, noe som skal ha ført til stor irritasjon.
Mens utspørringen pågikk oversendte Bannons advokat alle spørsmål til Det hvite hus, som så ga Bannon beskjed om hva han skulle svare på og ikke svare på, ifølge nyhetsbyrået APs kilder.
På grunn av Bannons taushet, besluttet komiteen umiddelbart å gi Bannon en formell innkallelse til en ny utspørring.

– Bannon fikk munnkurvEtt av komitémedlemmene, Adam Schiff fra Demokratene, mener Bannon fikk instruksjoner fra Det hvite hus om å unnvike visse emner.
– Det her var i virkeligheten en ordre fra Det hvite hus om å sette munnkurv på, sier han.
Pressetalskvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, avviser imidlertid at Bannon ble oppfordret til ikke å svare.
Selv begrunnet Bannon sin taushet med en ordning som tillater den utøvende makt, det vil si presidenten, å holde informasjon unna offentligheten.
Onsdag fortsatte etterretningskomiteen utspørringen av personer som står Trump nær. Både hans tidligere valgkampsjef, Corey Lewandowski, og visekontorsjef i Det hvite hus, Rick Dearborn, vitnet bak lukkede dører. Det er ikke kjent hva som kom fram under utspørringen.
(©NTB)
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.
Torsdag 15. november 2018
• Osloskolens ubestridte sjef gjennom 18 år, Astrid Søgnen, går 1. desember over i en ny stilling i kommunen. Dermed har høstens intensiverte strid mellom Oslos utdanningsetat og byråd endt slik den kanskje måtte: Skolebyråd Inga Marte...
Torsdag 15. november 2018
Det er viktig at den hegemoniske historiefortellingen om jødeforfølgelsen i Norge blir utfordret, mener Irene Levin.
Torsdag 15. november 2018
STOPP: Theresa Mays utmeldingsavtale med EU møter motbør fra høyre og venstre. Mays partifelle Peter Lilley tror ikke avtalen overlever i parlamentet.
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...