Søndag 14. januar 2018
Overkommelig motstand for Ruud i første runde av Australian Open
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
Publisert: 14 Januar 09:25
Quentin Halys blir neste hinder for Casper Ruud i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.
– Det er en ok trekning, men han er slagbar. Han har en god serve og en ganske god backhand, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.
Ruud ble første nordmann på 17 år til å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering da han slo Ernesto Escobedo søndag. Mandag kommer 19-åringens debut. Kampen mot Halys, som er nummer 132 på verdensrankingen, blir spilt i løpet av ettermiddagen eller kvelden i Melbourne lokal tid, avhengig av tiden det tar å få ferdigspilt de tre foregående kampene på samme bane.
De to møttes i august, i ATP Challenger-turneringen i Aptos i California. Da var franskmannen sterkest og vant 2–1 i sett. 21 år gamle Halys har en del mer erfaring enn den norske tenniskometen. Han har vært med i French Open tre ganger og Australian Open to ganger. I begge turneringer har han tatt seg til andre runde ved én anledning.

NullstilleChristian Ruud peker på viktigheten av å nullstille seg før mandagens kamp.
– Nå er han fornøyd og svever litt på en sky. Å nå hovedrunden i en Grand Slam, var et mål i fjor og i år. Nå må han nullstille seg. Han må være grådig og tenke at han ikke er fornøyd, tenke at det er nå det gjelder og nå det begynner, oppfordrer far Ruud.
– Han må ha den mentaliteten og ville noe mer hele tiden, understreker han.
Selv er Ruud rangert som den 137. beste spilleren i verden, og storspillet den siste tiden har gitt ham enda mer selvtillit.
– Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form, sa 19-åringen til NTB søndag.

Fem settTil forskjell fra kvalifiseringsrundene skal kampene i hovedrunden avgjøres ved hjelp av fem sett.
– Det er kult. Jeg skal ut og kjempe, sier unggutten til NTB.
– Jeg har fått prøve meg litt i femsettskamper. Jeg får håpe jeg er klar til kamp og er sterk nok, legger han til.
– I en femsetter har du mer tid til å få en dårlig start om det skulle skje, og samtidig komme tilbake. Det blir mer rettferdig hvem som vinner. Noen kamper har små marginer. Med fem sett vinner den sterkeste til slutt, oppsummerer trener Ruud.
Vinner Ruud mandag, venter vinneren av kampen mellom argentinske Diego Schwartzman (26 på verdensrankingen) og serbiske Dusan Lajovic (75).
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.