Lørdag 13. januar 2018
Friski: Sterk Killi-triumf i Snowmass
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
Publisert: 13 Januar 22:56
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
– Dette er ganske sykt. Siste trening før rennet var ikke så bra, men jeg klarte å sette sammen et bra «run» i konkurransen. Det kjennes kjempebra å vinne, sier Killi til NTB.
20-åringen viser god form en knapp måned før OL i Pyeongchang. Lørdag slo hun til med 91,60 poeng og seier i Snowmass. Voisin endte på 89,00, mens Atkin hadde 87,80.
– Dette gir meg selvtillit før Pyeongchang, helt klart. Samtidig vet jeg at jeg har ting å jobbe med før OL, sier Killi.

Dahl og Bråten på pallenTiril Sjåstad Christiansen ble nest best av de norske friskierne med sin 15.-plass, mens Sandra Eie ble nummer 28. Ingen av de to kom til finalen.
På herresiden var det også strålende norsk innsats. Ferdinand Dahl (94,60 poeng) ble kun slått av sveitseren Andri Ragletti. Øystein Bråten ble treer, kun 0,40 poeng bak landsmannen Dahl. Ragletti endte på 95,00 poeng.
– Tre pallplasser av seks mulige! Det er kjempeartig. Det kjennes som om at alle på laget har muligheten til å vinne når det stemmer i konkurranse, sier Killi.
Christian Nummedal (37.-plass), Eirik Sæterøy (63.) og Felix Stridsberg-Usterud (69.) tok seg ikke til finale i Snowmass.

KriblingJohanne Killi har programmet klart før OL.
– Den neste uken blir vi værende i USA. Det blir en del trening og avslapning. Vi forbereder oss til X Games i slutten av måneden. Jeg blir en uke hjemme i Norge etter det, og så drar vi til Sør-Korea, beretter 20-åringen.
– Hvordan er magefølelsen før OL? Kribler det?
– Det har kriblet hele sesongen, svarer hun humrende.
– Men jeg skal prøve å se på det (OL) som en vanlig konkurranse. Nå skal jeg konsentrere meg om å lære noen nye triks før Pyeongchang, sier Killi, som har fokus på å balansere trening og avslapning på en god måte før vinterlekene.

(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.