Lørdag 13. januar 2018
Stjernen kvitt forbannelsen
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
Publisert: 13 Januar 20:16
Andreas Stjernen skjønte ikke at karrierens første verdenscupseier var i boks før den gule søyla gikk helt til topps.
– Jeg var ikke sikker før 1-tallet kom opp. Jeg var veldig usikker, men følte at jeg hoppet rett over den grønne streken, sier Stjernen til NTB.
Sprova-hopperen kunne lørdag løpe rundt på sletta i Kulm med et bredt glis. Endelig var det trønderens tur til å vinne i verdenscupen, 2,5 poeng foran lagkamerat Daniel-André Tande.
– Det har vært en stor dag. Det er godt endelig å ha tatt en verdenscupseier, sier Stjernen.
– Har det plaget deg å være en nesten-hopper?
– Plaget meg og plaget meg. De gangene det akkurat ikke har gått, har det vært surt og irriterende, men jeg har følt at jeg får flere muligheter til å klare det. Det har ikke plaget meg i hverdagen, men det er utrolig godt å lykkes, sier Stjernen.

Feiret i badstuaKarrierens første verdenscupseier kom bare én uke før skiflygings-VM i Oberstdorf, hvor det er store norske gullsjanser.
– Det kunne ikke blitt en bedre start på skiflygingssesongen. Vi får ta med oss søndagens renn før vi tenker på VM. Vi har et veldig sterkt lag, så jeg får vel først tenke på å hoppe meg inn på laget, sier Sprova-hopperen.
29-åringen har hatt annenplasser både i Oberstdorf og Granåsen tidligere. Kanskje falt han også fra en seier i Engelberg før jul.
– Tålmodighet har vært avgjørende. Det har alltid vært morsomt med hopp, selv om det ikke bestandig har gått så bra i hoppbakken, sier Stjernen.
Ettermiddagen og kvelden i Kulm ble av den hektiske sorten.
– Først var det pressekonferanse og en tur innom VIP-teltet før vi koste oss med en god middag. Og så har Anders Fannemel og jeg kost oss i saunaen. En nokså normal ettermiddag, foruten alt oppstyret, sier lørdagens vinner.

Fikk Tande-revansjHan ledet etter 1. omgang, men ble satt på prøve da lagkameraten Daniel-André Tande landet på 240 meter i finaleomgangen.
– Jeg var kald i toppen før Daniel hoppet, men etter 240 meter var jeg ikke så kald lenger. Da kokte det bra i anlegget. Det ble litt ekstra nerver. Det er gøy å sitte igjen alene på toppen og lykkes. Det skal jeg ta med meg til viktigere enn framover, sier Stjernen.
– Daniel unte meg seieren. Han snek seg forbi meg i kvaliken i går, så da fikk jeg litt revansj.
Nå blir det forventninger til Sprova-utøveren under VM neste helg.
– Jeg hadde forventninger om medalje før seieren i dag, så mulighetene er der fortsatt. Forventninger betyr muligheter, tenker i alle fall jeg, sier Stjernen.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.