Lørdag 13. januar 2018
Lundby med ny Sapporo-seier: – Lite som slår følelsen av å vinne
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Publisert: 13 Januar 11:17
Maren Lundby er i storform før OL. Lørdag tok hun sin annen strake verdenscupseier da hun vant helgens første av to hopprenn i japanske Sapporo.
Verdenscuplederen landet på 95,5 meter i første omgang, mens hun slo av to meter i sitt annet hopp. Det holdt til seier foran Katharina Althaus. Lundby fikk totalt 252,9 poeng mot tyskerens 248,6.
Althaus hoppet 2,5 meter lenger i finalen, men det var ikke nok til å rappe seieren fra Lundby. Totningen ledet med seks poeng etter første omgang.
Seieren var Lundbys sjuende i verdenscupen. Like før jul vant hun også i Hinterzarten
– Det er lite som slår følelsen av å vinne hopprenn. Nå har jeg to seirer på rad, sier Lundby til NTB.
23-åringen har vært på pallen i alle sesongens fem første verdenscuprenn. Hun har ikke vært dårligere enn nummer to.
– Stabiliteten er bedre enn tidligere år. Jeg har gjort kjempegode hopp før også, men nå hopper jeg mer jevnt og stabilt, forklarer Lundby.

TvilteSelv om hun hadde et forsprang på Althaus etter første omgang, satt hun ikke med noen sikker seiersfølelse før hun skulle gjøre sitt siste hopp.
– Nei, jeg følte meg ikke trygg på at det skulle gå veien. Det var litt varierende vind i 2. omgang, men jeg løste det bra. Jeg trodde ikke på seier da jeg landet.
Lundby vant også i Sapporo på rundt samme tid i fjor, mens hun ble treer i det andre rennet i den japanske bakken.
– Er det noe spesielt med Sapporo?
– Det er nok litt tilfeldig, men det var rundt den tiden det virkelig løsnet for meg i fjor. Jeg begynte å få mange pallplasser. Egentlig føler jeg at jeg takler alle bakker bra, sier Lundby.
Søndag jakter hun nok en verdenscuptriumf.

Annerledes i OL12. februar skal kvinnene hoppe i OL, og Lundby er en av de store gullkandidatene. Formen er svært lovende.
– Det er et bra tegn, men resultatlista er som regel annerledes i mesterskap. Det blir et helt annet renn enn i verdenscupen. Det blir viktig å holde konsentrasjonen, poengterer Lundby.
Landslagstrener Christian Meyer var stolt over det Lundby leverte under krevende forhold.
– Det er en sterk seier. Hun hadde heller ikke tur med forholdene, så dette var veldig gøy, sier Meyer til NTB.
– Hva sier Lundbys form om gullsjansene i OL?
– Det er alltid positivt å vinne hopprenn. Det er god øving foran et stort mesterskap. Det er en god strategi å være med i toppen, mener han.
Den japanske storstjernen Sara Takanashi, som vant fredagens kvalifisering, ble bare treer på hjemmebane lørdag. Hun hoppet 93 meter i begge omganger og endte 14,7 poeng bak Lundby.
Takanashi forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.
Også norske Anna Odine Strøm var i aksjon lørdag. Hun endte på en 16.-plass etter hopp på 86 og 83 meter.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.