Lørdag 13. januar 2018
Klæbo spurtslått i Dresden
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Publisert: 13 Januar 14:35
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Klæbo hang ikke helt med da Pellegrino fikk solid med fart på flata i finalen. På oppløpet viste italieneren seg hakket for sterk og gikk seirende ut av spurtduellen.
Før lørdagens konkurranse hadde Klæbo vunnet alle tre sprintrennene han hadde stilt opp i. Han sto over Tour de Ski og gikk ikke åpningssprinten der. Men i Dresden stoppet seiersrekken.
– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo ifølge NRK.
Tredjeplassen gikk til prologvinneren Lucas Chanavat fra Frankrike. Even Northug tok seg helt til finalen, men der brakk han raskt staven og fikk løpet ødelagt.
– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper jeg er litt fornøyd likevel når jeg får tenkt litt, sa lillebror Northug til NRK.

Roste KlæboPellegrino ble i februar i fjor verdensmester i sprint. Han var tydelig fornøyd med å ha slått «ustoppelige» Klæbo.
– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sa han til NRK.
27-åringen roste samtidig Klæbo for å vise god sportsånd under lørdagens renn.
– Klæbo er en virkelig fin fyr. Han kunne ha sperret meg hvis han ville, men da kunne vi ha krasjet. Han holdt seg rolig og lot meg gå, sa Pellegrino i seiersintervjuet til FIS.

TrangtBysprinten hadde smale løyper. Det skapte utfordringer for løperne, men Klæbo holdt seg unna trøbbel ved å holde seg i tet i alle utslagsrunder. Han var best i kvartfinale- og semifinaleheatene han var en del av. I prologen var han nest raskest.
Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen, mens det var slutt for Erik Valnes i kvartfinalen.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.