Lørdag 13. januar 2018
Ingen NM-stafett for Weng
Kluss med påmeldingen gjør at Heidi Weng ikke får sjansen til å gå søndagens NM-stafett i langrenn sammen med mamma May Bente.
Publisert: 13 Januar 23:37
Kluss med påmeldingen gjør at Heidi Weng ikke får sjansen til å gå søndagens NM-stafett i langrenn sammen med mamma May Bente.
Planen var at OL-håpet skulle gå stafetten på Gåsbu utenfor Hamar for klubblaget BUL. Der skulle hun vært del av et realt familielag.
Mamma May Bente var tiltenkt den ene av de to øvrige etappene, mens Heidi Wengs tremenning Martine Ek Hagen skulle gå den tredje.
Det blir det nå ingenting av. Lørdag kveld bekrefter Norges Skiforbund at BULs lag ikke er påmeldt stafetten som følge av en misforståelse.
– Det ble beklageligvis en misforståelse om hvem som skulle melde på laget, sier Heidi Weng.
Hun legger ikke skjul på at det er surt å gå glipp av søndagens stafettopplevelse.
– Jeg hadde gledet meg til å se mor på første etappe, men vi kommer sterkere tilbake neste år. Da får dere se spreke mor Weng gi alle deng, sier langrennsstjernen.
Landslagstrener Roar Hjelmeset påtar seg skylden for at BUL ikke kommer til start på Gåsbu søndag.
– Jeg sjekket dessverre ikke godt nok om laget var påmeldt. Det beklager jeg både overfor arrangøren og Heidi, sier han.
BUL sto ikke på de foreløpige startlistene som ble publisert av NM-arrangørene allerede lørdag morgen. Da de endelige listene ble publisert lørdag kveld, kom bekreftelsen på at Heidi Weng og hennes to lagvenninner kan se langt etter å starte søndag.
Dermed får ikke NM-publikummet på Gåsbu se en av Norges største langrennsstjerner på kvinnesiden i aksjon under årets mesterskap. OL-håpet Weng har stått over alle de tre distansene som så langt er gått under årets norgesmesterskap.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.