Klassekampen.no
Fredag 12. januar 2018
Rystende

IRAN

Trond Ali Linstad viser rystende holdninger i sitt kunnskapsløse svar til meg i gårsdagens Klassekampen. Det er velkjent at Linstad på 1980-tallet konverterte til islam, inspirert av den iranske revolusjonen i 1979. Dette var en revolusjon som skulle gagne folket, men ganske raskt ble kapret av det sjiamuslimske presteskapet. Iran kvittet seg med en diktator, bare for å våkne opp til noe langt verre – et religiøst diktatur.

I Iran er én ting sikkert: Nærmere 40 år etter at islamister kapret makten, er folket blodig lei. Folk er nedslått fordi et middelaldersk og gjennomkorrupt regime har fengslet, torturert og henrettet deres kjære. Dette regimet holder på makten gjennom systematisk voldsbruk, forfølgelse og undertrykkelse av arbeidsfolks, kvinners og minoriteters ønsker og rettigheter.

Sommeren 1981 henrettet det iranske regimet 5000 politiske fanger i Teheran og andre store byer. Dette er ett eksempel på regimets brutalitet. Det er dette «selskap» Linstad og hans likesinnede velger å tilhøre og beundre.

FN og andre internasjonale organer har gang på gang påpekt grove menneskerettighetsbrudd i Iran. Etter det som skjer nå kan ikke lenger Norge lukke øynene for at det iranske regimet står langt fra både menneskerettigheter og demokratiske verdier, eller for at folket lider. Det er viktig at vi støtter det iranske folks legitime krav om frihet og demokrati, og samtidig fordømmer enkeltes kjærlighet for despotiske regimer.

mobasheri.siavash@gmail.com

Artikkelen er oppdatert: 30. januar 2018 kl. 12.09