Klassekampen.no
Torsdag 11. januar 2018
Støtt folkeopprøret?

IRAN

Hvilket «folkeopprør» å støtte: Noen tusener i iranske byer i demonstrasjon mot stigende priser, arbeidsledighet og politiske frustrasjoner over et utsatt styre, presset av vestlige sanksjoner. Demonstranter med slagord for den tidligere shah, og til motstandsgruppen Mujahedin al-Khalq (tidligere alliert til Iraks president Saddam Hussain). Med paroler som: «Nei til Jerusalem, Syria og Jemen; nok med Iran.»

Eller støtte til hundretusener som til svar gikk ut i gatene til støtte for den islamske republikken. Med fasthet for islamsk uavhengighet og motstand mot opprivning og undergraving. Hver får velge.

Jeg ser at Savash Mobasheri, nestleder i Rødt Oslo, har valgt sitt standpunkt (Klassekampen 10. januar). Han gir støtte til det første. Men innrømmer det som et problem å bli stående sammen med USAs president og Israels statsminister. Skjønt dette kan være til hjelp, når det gjelder hvilken stilling å ta, til «folkeopprør» eller folkelig støtte, i forhold til Irans styre. Velg «selskap» med omhu.

linstad@urtehagen.com

Artikkelen er oppdatert: 30. januar 2018 kl. 12.03