Klassekampen.no
Lørdag 6. januar 2018
Godt nytt hår.
Armhulene

Vi har så vidt bikket 2018, men året har allerede vært begivenhetsrikt på nyhetsfronten. Giske-drama i Arbeiderpartiet, regjeringsforhandlinger på Jeløya og skandalebok om Donald Trump. Det er nok å henge fingrene i. Faren er stor for at noe glipper. Men i all ståheien er det godt at noen medier kjenner sin besøkelsestid og melder om en sak som kan ha gått under radaren for de fleste, nemlig at kjendiskvinner (fortsatt) har hår under armene.

Det er Dagbladet via Se og Hør som kan bringe saken «Madonnas datter sjokkerte fansen med hårete bilde». Vi får en utfyllende artikkel om et mor- og datterportrett hvor sistnevnte skamløst viser fram sine mørke fjoner, men, som journalisten skriver: «Det er enda ikke kommet noen forklaring på hvorfor Lourdes ikke har barbert seg under armene». Hvor er resten av journaliststanden når vi trenger dem?

Det må sies at Se og Hør har gjort en respektabel jobb i sakskomplekset så langt. For det er ikke første gang dette skjer, kan vi lese. Ifølge et obskurt underholdningsnettsted ble Lourdes «avbildet på stranden i april i fjor mens hun var ubarbert». Aha! Dette er en gjenganger. Kan det hende at hun ikke hadde spart opp hår til én spesiell anledning? Vi får også vite at det er andre «kjendiser» som har latt seg avbilde med hårete armhuler. Lillesøsteren til «Girls»-stjerna Jemima Kirke viste nemlig fram sine hårete armhuler på Golden Globes røde løper i fjor, «til folks store forskrekkelse». Kan det rett og slett være snakk om en trend?

Jeg er fortsatt i villrede, men håper 2018 kan bli året der pressen graver seg litt dypere ned. Vi vet allerede at vi kommer til å få servert følgende saker i år:

Popstjerne viser fram brystvorter eller «underboob».

Skuespiller går med utringet kjole på prisutdeling.

Kvinnelig Farmen-deltaker hogger ved med lite klær. Ved sida av står mannlig Farmen-deltaker i bar overkropp med lengsel i blikket etter medieoppslagene han aldri vil få.

Paradise Hotel-deltaker kjøper silikonpupper.

USAs førstedame kler seg i designerklær.

Kvinnelig Instagram-kjendis viser fram ubarberte legger.

Alt dette er så klart oppsiktsvekkende i seg selv. Spørsmålet er hvor mange som vil ta seg bryet med å finne ut hvorfor dette skjer? Alle disse damene – varför gör dom på detta viset? La 2018 blir året for svar.

mariv@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 30. januar 2018 kl. 10.53