Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Er det greit å spise oppdrettslaks? Bare noen små biter? Espen Klouman Høiner møter sin samvittighet på legekontoret.

Kunst med stor K

Nok en gang følte jeg meg dårlig etter å ha bestilt noen makibiter med oppdrettslaks fra sushi- sjappa på hjørnet. Det gikk som regel greit. Giftstoffene lot seg vanligvis presse ut gjennom magekramper og svettetokter i løpet av natta og lå igjen i et søkkvått sengetøy morgenen etter. Nå var jeg dårlig på tredje dagen. Jeg hadde lest et sted at oppdrettsnæringa hadde begynt å tilføre formalin i kjemikaliemiksen for å få bukt med lakselusen i anleggene, men antok, som de fleste andre vil jeg tro, at dette ikke ville gå utover helsa til den vanlige konsument. Men tre dager med feber, svimmelhet, blodige brekninger og diaré fikk meg nå til å oppsøke mitt lokale legekontor på Oslos østkant.