Onsdag 3. januar 2018
Sarpsborg-juvel klar for belgisk toppfotball
Sarpsborgs senegalesiske midtbanestjerne Krépin Diatta har signert for den belgiske toppklubben Club Brügge.
Publisert: 03 Januar 17:57
Sarpsborgs senegalesiske midtbanestjerne Krépin Diatta har signert for den belgiske toppklubben Club Brügge.
Diatta har satt navnetrekket sitt på en 4,5-årskontrakt, bekrefter Sarpsborg 08 onsdag.
Avtalen med den belgiske klubben er historiens største salg i Sarpsborg 08s historie, bekrefter sportssjef Thomas Berntsen.
– Sportslig skulle vi selvfølgelig ønsket å beholde Krépin. Når det er sagt, er dette et salg vi er stolte av. Vi har hatt mulighet til å selge ham tidligere, men har ventet inn det vi mener er riktig bud, sier Berntsen.
Sarpsborg 08 ønsker ikke å kommentere salgssummen, men den ligger trolig på et sted mellom 20 og 25 millioner kroner. Det gjør salget til et av de største i norsk fotball det siste tiåret.
– Disse avtalene er gjerne tredelt. Vi får først et overgangsbeløp, mens det i tillegg ligger en eventuell oppside i bonuser. Dette inngår i avtalen med Club Brügge, sier Berntsen.
Krépin Diatta ble hentet til Sarpsborg 08 før 2017-sesongen og fikk prisen «årets gjennombrudd» under «Fotballfesten 2017».
Diattas nye klubb, Club Brugge, leder den belgiske toppdivisjonen.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.