Onsdag 13. desember 2017
«Lasermannen» avviser drapstiltale, ber om løgndetektortest
Den drapsdømte svensken John Ausonius, med kallenavnet «Lasermannen», smilte og lo da han ankom retten i Frankfurt onsdag, tiltalt for et 25 år gammelt drap.
Publisert: 13 Desember 11:28
Den drapsdømte svensken John Ausonius, med kallenavnet «Lasermannen», smilte og lo da han ankom retten i Frankfurt onsdag, tiltalt for et 25 år gammelt drap.
Ausonius ble ført inn i rettssalen i Frankfurt onsdag morgen, gråhåret og kortklipt, mens han lo og pratet med sin forsvarer. Han lot seg fotografere og viste ingen tegn på uro, melder TT.
Ausonius er tiltalt for å ha drept en kvinne i Frankfurt for 25 år siden, et drap han selv avviser å ha hatt noe med å gjøre. Ausonius sa i sin forklaring at han er uskyldig og at han sitter i retten onsdag fordi påtalemyndigheten trenger «en syndebukk». Etter at retten ble satt, ba han om å få gjennomgå løgndetektortest for å bevise sin uskyld.
Påtalemyndigheten mener imidlertid at han kan kobles til drapet. Han var i Frankfurt da Blanka Zmigrod ble drept. På åstedet ble det funnet ammunisjon av samme type som den han hadde brukt i Sverige, og gjerningsmannen i Frankfurt skjøt offeret på nært hold og forsvant på sykkel, på samme måte som drapet og drapsforsøkene han er dømt for i Sverige ble begått på.
Ausonius' tyske forsvarer Joachim Bremer har i forkant av rettssaken stilt seg kritisk til tiltalen og sier den kun er bygget på indisier.
Ausonius ble i 1994 dømt til livsvarig fengsel for ett drap, ni drapsforsøk og en rekke ran i Sverige. Det eneste drapsofrene hadde felles, var mørk hudfarge. Han fikk kallenavnet «Lasermannen» fordi han brukte gevær med lasersikte.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.