Mandag 11. desember 2017
Kvinner krever kongressgransking av Trump
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Publisert: 11 Desember 18:29
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Jessica Leeds, Samantha Holvey og Rachel Crooks fortalte mandag TV-stasjonen NBC om sine opplevelser med Trump, før de holdt en pressekonferanse der de ba Kongressen innlede gransking av presidenten.
– Ingen av oss søker oppmerksomhet, vi er ikke komfortable med det, men dette er viktig og vi har derfor besluttet oss for å ta bladet fra munnen, sa Leeds.
Trump har tidligere avfeid anklagene som usanne, og Det hvite hus fastholdt mandag dette.
– Disse falske anklagene, som ifølge øyenvitner i de fleste tilfeller er omstridte, ble tilbakevist under fjorårets valgkamp, og det amerikanske folk sa sitt ved å sørge for en klar seier for Trump, heter det i en kunngjøring.
– Timingen og absurditeten i disse falske anklagene taler for seg selv, heter det videre.

LatterligCrooks, som hevder Trump kysset henne på munnen mot hennes vilje da hun besøkte Trump Tower i New York i 2005, kaller kunngjøringen fra Det hvite hus «latterlig».
– Det virker som om politikere er helt immune når det gjelder seksuell trakassering, sa hun under pressekonferansen i New York.
– Jeg håper de folkevalgte Kongressen kan sette til side partipolitikken og etterforske historiene om Trumps seksuelle trakassering, sa Crooks.

SmerteHolvey beskrev hvilken smerte hun og de andre kvinnene følte da Trump vant presidentvalget, til tross for at de hadde stått fram i mediene og fortalt om sine opplevelser med ham
– Det gjorde vondt, sa hun.
Kvinnene viser til at en rekke ledere innen politikken, næringslivet og mediene de siste ukene har måttet rydde kontoret som følge av tilsvarende anklager om seksuell trakassering. Nå er det også på tide å stille Trump til ansvar, mener de.

Nytt klima– Andre er stilt til ansvar, men vi har ikke stilt presidenten vår til ansvar for det han har gjort, sa Holvey.
– Klimaet er et annet nå. La oss forsøke igjen, sa hun.
– Jeg håper at vi kan bruke samme standard for Trump som for Harvey Weinstein og de andre mennene som har måttet svare for sin forkastelige oppførsel, sa Crooks.
Filmprodusenten Weinstein etterforskes nå av politiet i Los Angeles, New York og London etter at minst 75 kvinner har stått fram og rettet anklager mot ham.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.