Mandag 11. desember 2017
Artister forent mot atomvåpen
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Publisert: 11 Desember 13:57
En unison artistrekke tok avstand fra atomvåpen og trakassering av kvinner før de i kveld skal framføre musikalske  perler i fredsprisens ånd for hele verden.
Artistene som skal på scenen under årets festforestilling til ære for Nobels fredspris og årets vinner ICAN var skjønt enige og begeistret over årets mottaker av den prestisjefylte prisen.
Størrelser som John Legend og Zara Larsson skal sammen med Lukas Graham og norske Sigrid skal sammen med kveldens konferansier, skuespiller David Oyelowo, gjøre krus på årets pris. Sistnevnte benyttet også pressekonferansen i forkant av konserten til å framheve kjønnsbalansen i ICAN.
– Noe av det jeg er mest fornøyd med årets prisvinner er at det er til en bevegelse som er ledet av kvinner, sa Oyelowo, og fortsatte:
– Det har vært et frustrerende, oppmuntrende, inspirerende og pinlig år så langt, når vi ser på kvinnelig myndiggjøring, men å avslutte året med dette og med Beatrice og Setsuko i front, føles perfekt.
– Musikk er en fabelaktig måte å spre fredsbudskapet på, sa sekretær Olav Njølstad i Nobelinstituttet før han ga ordet til artistene.
Danske Lukas Graham fulgte opp:
– Musikk bringer folk sammen uavhengig av hvilke meninger de har. Det gjør oss mulig å være sammen uten å være sinte på hverandre, sa han.
John Legend skal bruke et piano som ble reddet ut av ruinene etter atombombesprengingen i Hiroshima under andre verdenskrig, når han opptrer.
– Det er flott lyd i dette pianoet, og det blir spesielt å spille på det, sier Legend.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.