Klassekampen.no
Lørdag 9. desember 2017
Når det piper i telefonen.
Årets mann

Det hvite hus, Washington, D.C. Telefonen ringer. Presidenten i De forente stater tar opp røret.

Trump: Donald her.

Time-sjef: Hei, jeg ringer fra Time Magazine. Vi vil bare informere om at du sannsynligvis kommer til å bli utnevnt til «Årets person» – i år som i fjor.

Trump: Sannsynligvis?

Time-sjef: Sannsynligvis. Men da må du si ja til et intervju med fotografering.

Trump: Sannsynligvis er ikke bra nok! (Slenger på røret)

Som vi vet, er denne dialogen en tilnærmet ordrett logg av samtalen mellom Time Magazine og Donald Trump i forkant av «Årets person»-utnevnelsen. Kilde: Donald Trump på Twitter. Det som ikke er like kjent, er at dette ikke var det eneste forsøket på å hanke inn presidenten til den ærefulle kåringen. Vi får bare anta at Trump selv kommer til å dele flere detaljer i tida som kommer, men vi kan allerede nå presentere de lekkede utskriftene.

Ring, ring.

Time-sjef: Hei, jeg ringer fra Time Magazine igjen. Vi vil bare informere om at Kim Jong-un er en het kandidat til å bli «Årets person».

Trump: Kim Jong-un?

Time-sjef: Ja, du vet, han rare, lille lederen for Nord-Korea som kalte deg gammel. Han du har sagt at du aldri ville ha kalt kort og feit.

Trump: Mhm.

Time-sjef: Det ville sett litt dumt ut å bli forbigått av ham, eller hva? Kjære herr Trump, kan du ikke bare si ja til det intervjuet? Jeg sier det igjen: Det blir sannsynligvis deg som blir Årets person.

Trump: Og jeg sier det igjen: Sannsynligvis er ikke bra nok!

Ring, ring.

Time-sjef: Hei, det er meg fra Time Magazine igjen. Vi vil bare informere om at vi har tenkt litt nytt om den «Årets person»-kåringen.

Trump: Hva?

Time-sjef: Ja, nå ser det ut til at #metoo-varslerne kan stikke av med seieren.

Trump: De triste damene som ikke tåler garderobesnakk?

Time-sjef: Ja, nettopp. Det kan kanskje bli litt pinlig at de vinner over deg? Du vet, med tanke på «Grab them by the pussy» og alt det der. Du er tross alt president i USA. Det skulle vel tilsi at du vant over en gjeng sutrete kvinnfolk? Trump, jeg gir deg én mulighet til. Vær så snill, si ja til det intervjuet.

Trump: Sannsynligvis. Er. Ikke. Bra. Nok.

Så gikk det som det gikk da. La oss krysse fingrene for at Time ikke dummer seg ut neste år også.

mari.vollan@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 21. desember 2017 kl. 14.18