Lørdag 18. november 2017
Hariri lover å feire nasjonaldagen i Libanon
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Publisert: 18 November 12:54
Libanons statsminister Saad Hariri møtte lørdag president Emmanuel Macron i Paris og forsikret samtidig at han vil returnere til Beirut onsdag.
Under et besøk i Saudi-Arabia 4. november kunngjorde Hariri overraskende at han trakk seg i protest mot det han betegnet som Irans «grep» om Libanon og trusler mot sitt eget liv.
Kilder i den libanesiske sikkerhetstjenesten stilte seg uforstående til det siste og hevder å være ukjent med at det forelå trusler mot Hariri.
Spekulasjonene har derfor gått høyt, og enkelte har hevdet at det var Irans erkerival i regionen, Saudi-Arabia, som tvang Hariri til å gå av og satte ham i husarrest i Riyadh.

Nekter pressBlant dem som har hevdet dette, er Libanons president Michel Aoun, som har nektet å akseptere Hariris avgang før han vender hjem og selv møter opp på presidentens kontor.
Hariri nekter for å ha vært utsatt for press i Saudi-Arabia og lover å vende tilbake til Beirut alt til uka.
– At jeg holdes som fange i Saudi-Arabia og ikke har lov til å forlate landet, er løgn. Jeg er på vei til flyplassen, skrev Hariri på Twitter fredag kveld.

Møtte MacronI morgentimene lørdag viste den libanesiske TV-stasjonen LBCI bilder av Hariri og kona Lara al-Azm idet de ankom boligen de har i Paris.
Noen timer senere ble han tatt imot av president Emmanuel Macron i Elysee-palasset, men det er ikke kjent hva de to snakket om.
Ifølge en kilde nær Hariri skulle de to også spise lunsj sammen, og Lara al-Azm og Hariris eldste sønn skulle også delta på denne. Parets to yngste barn oppholder seg fortsatt i Saudi-Arabia der de går på skole, opplyste kilden.

Ringte AounLibanons statlige nyhetsbyrå NNA meldte lørdag at Hariri hadde ringt president Michel Aoun og lovet returnere til Libanon for å delta i onsdagens nasjonaldagsfeiring der.
Hariri er sønn av Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept i et bombeattentat i Beirut i 2005. Han har både libanesisk og saudiarabisk statsborgerskap.
Familien er svært velstående og har boliger både i Riyadh og Paris, der Saad Hariri bodde fram til 2014.

(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.