Tirsdag 14. november 2017
Sessions husket etter hvert møter om Russland
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
Publisert: 14 November 19:30
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
– Jeg godtar ikke, og jeg avviser anklagene om at jeg noensinne har løyet. Det er en løgn, sa Sessions da han tirsdag forklarte seg for justiskomiteen i Representantenes hus.
Sessions fastholdt at han alltid har svart oppriktig og sannferdig på spørsmål han har fått i saken, men medga at han ikke husker detaljer fra alle samtaler han hadde i løpet av Trumps valgkamp.
Flere medarbeidere i Trumps valgkampstab anklages for å ha samarbeidet med Russland om å sverte Hillary Clinton før presidentvalget sist høst, noe som nå granskes av FBI og Kongressen.

Husket ikkeUnder tirsdagens høring i Representantenes hus hevdet Sessions først at han ikke husket en samtale han hadde med George Papadopolous om Russland, men medga etter hvert at samtalen fant sted. Hva det ble snakket om, hevdet han å ha glemt.
Kommunikasjonsrådgiver J.D. Gordon, som var til stede på møtet mellom de to, har tidligere opplyst at Sessions under møtet satte ned foten for et forslag fra Papadopoulos om å arrangere et møte mellom Trump og Russlands president Donald Trump.

SiktetPapadopoulos satt i valgkampstabens utenrikspolitiske råd, som ble ledet av Sessions, og han har overfor FBI medgitt å ha løyet om sin kontakt med Russland. Han er en av tre som så langt er siktet i forbindelse med Russland-etterforskningen.
Carter Page var også med i Trumps valgkampstab og har opplyst at han planla et møte i Russland. Overfor Kongressen har han også hevdet at han orienterte Sessions om dette, men Sessions sa tirsdag at han ikke kunne huske å ha hatt noe møte med Page.

Erkjente løgnSessions har lenge avvist all kjennskap til den påståtte kontakten mellom Trumps valgkampmedarbeidere og Russland.
– Jeg visste ikke, og jeg har ikke kjennskap til at noen andre visste om dette, og jeg tror heller ikke at det var tilfelle, sa han da han møtte i Senatets justiskomité forrige måned.
Tirsdag klaget han over de mange lekkasjene av gradert informasjon til amerikanske medier siden Trump overtok som president, ikke minst knyttet til påstandene om Trumps bånd til Russland.
– Det har nådd epidemiske proporsjoner. Dette kan ikke fortsette, og vi vil gjøre vårt beste for å få en slutt på det, sa han.

Clinton-granskingUnder tirsdagens høring i Representantenes hus bekreftet Sessions også at han vurderer å utnevne en spesialetterforsker som skal granske avtalen om salg av det amerikanske gruveselskapet Uranium One til det statlige russiske selskapet Rosatom.
Salget skjedde mens Hillary Clinton var utenriksminister og i ettertid har det kommet fram at Uranium One i forkant av salget ga flere donasjoner til Clinton-stiftelsen.
Demokratene hevder at saken er et forsøk fra Trump-administrasjonen på å flytte fokus fra granskingen av Trumps valgkampmedarbeidere og anklager Sessions for å ville utnytte det amerikanske rettsvesenet i politisk øyemed.
Sessions avviser dette og lovet tirsdag en rask beslutning i saken.
– Det vil skje uten politisk påvirkning og på en korrekt og skikkelig måte, sa han.
(©NTB)
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.