Klassekampen.no
Fredag 3. november 2017
Vi veit hva de egentlig mener, de dresserte Frp-erne.
Faen, heller!

Line Miriam Sandberg ble nylig utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. I forkant skreiv hun på Facebook: «Hvorfor i helvete skal vi unnskylde dem, ta imot og gi med åpne armer når de fan ikke vil ta imot?»

Hvem «dem» var? Muslimene. Nå når hun er nummer to i Bent Høies departement, unnskylder hun seg – sånn som de har for vane. Frp-ere liker seg best i fri mundur, men må finne seg i å bli dressert idet de får tilgang til de svarte bilene.

Men fru Sandberg har forbedringspotensiale på flere områder. Tilbake til hennes Facebook-innlegg: «Hvorfor fortsetter noen av DE å spre frykt og hat, terror og galskap …» Her er det på sin plass å anbefale ungdomsskolepensumet i norsk skriftlig. En statssekretær må faktisk være i stand til å beherske grunnleggende regler i norsk. Den som ikke gjør det, bør kanskje miste statsborgerskapet?

Mer sosiale medier. På rights.no skriver Hege Storhaug: «I Strømsveien har brusbutikken blitt til arabisk bakeri, mens videosjappa er overtatt av World Islamic Mission.» Jeg får lyst til å sitere lektor Tørdal i Stompa & Co: «Nei, nå har jeg aldri …!»

På andre premisser har jeg faktisk litt sans for Storhaugs fotoprosjekt. Det kan ikke være noe galt i å illustrere at Norge endrer seg. Men alle skjønner jo at Storhaug gjør dette utelukkende for å dokumentere sitt mareritt – muslimenes overtakelse av Europa.

Men jeg kan fortelle Storhaug at det skjer endringer for oss alle, helt uavhengig av muslimenes inntog. I alle de åra jeg har bodd på Valle, Oslo øst, har tre–fire nærbutikker, et par bensinstasjoner, ett tobakkutsalg og to pølsekiosker måttet vike plassen for ikke fullt så nære Rema 1000-utsalg. Og Ole Robert Reitan burde vel være norsk nok?

I et ustanselig opplyst kontor inne i et hjørne av Fyrstikktorget på Helsfyr sitter forresten sjefen i Islamsk Råd Norge, sammen med sin nikabkledde sekretær. Ingen av dem volder lokalsamfunnet skade.

Adskillig mer lyssky har virksomheten i Norges Idrettsforbund (Nif) vært de siste åra. 26. oktober 2012 ble 6070 kroner betalt med Nifs kredittkort. På kvitteringa står det «Nachspiel, OL-mottagelse». Til stede var blant andre «Inge & Co, Idrettsstyret, sponsorer, regjeringsmedlemmer». Hvem signerte? Generalsekretær Inge Andersen.

Dette minner mistenkelig om de gamle regnskapene i Vif, etter sigende ført på pølsepapir. «Vi har hatt 3000 inntekter, og 4000 i utgifter. Det blir til sammen 7000.» Men her handler det altså om toppene i Idretts-Norge. Som lever av – nettopp! – folk som selger pølser og vafler på fritida! I løpet av OL 2012 brukte sjefene 237.000 kroner på én luksusrestaurant i London!

Ute i den store verden setter jeg nå min lit til Women Wage Peace – Kvinner fører fred. Palestinske og israelske kvinner går sammen for fred. Tidlig i oktober demonstrerte 30.000 av dem - i Jerusalem. På tide med sex-nekt, jenter! Klem igjen låra, inntil gubbene deres har tatt til fornuft!

Ukas lydspor: MØ – «When I Was Young».

arild@puls.no / www.arildronsen.no / @arildronsen

«Jeg kan fortelle Storhaug at det skjer endringer for oss alle»

Artikkelen er oppdatert: 28. desember 2017 kl. 16.57