Klassekampen.no
Lørdag 27. mai 2017
Kvinner med klær.
Bak sjalet

Som førstedame i USA har du én oppgave: Ta deg godt ut. Kle deg for anledningen.

Det ble nok en gang åpenbart med denne ukas medieoppslag om Melania Trumps manglende sjal på hodet under presidentbesøket i Saudi-Arabia.

Selv om det viste seg at både Hillary Clinton og Michelle Obama hadde gått uten hodeplagg i samme land, er ingen anledning for liten til å skrive om presidentkonas (manglende) bekledning. Særlig ikke når hun kommer flagrende inn med håret sitt i et lugubert arabisk land.

Jeg sitter likevel igjen med følelsen av at journalistene har gått rimelig overflatisk til verks. Man kan grave dypere i materien.

Her er noen andre plagg Melania Trump kunne ha kledd seg i, hvis vi ser til medieomtalene av kvinners habitter de siste par ukene:

Chers paljettglitrende drakt på Billboard Awards. Det «minimale, sølvfargede antrekket» som ble brukt i videoen til «Believe» for 20 år siden ga publikum hakeslepp, ifølge VGs tittel.

Dronning Sonjas moteriktige drakter i rødt, rosa og gult. Stylist Jan Thomas mener at dette er plaggene som kler monarken best. Han kan også fortelle VG at den 80 år gamle dronninga har en kropp en 40-åring kan misunne. Melania Trump er riktignok bare 47 år gammel, men kanskje en frekk gul drakt kunne forledet oss til å se på henne som 25? Det er lov å prøve.

• Nakendrakta som ble båret av en bonde under demonstrasjonen foran Stortinget denne uka, komplett med hengepupper og kjønnshår.

Skuespiller Kristin Stewarts «unike kjole» og «praktfulle høye hæler» på den røde løperen i Cannes. Harper’s Bazaar var blant dem som omtalte antrekket, før de pliktskyldigst viste en video der Stewart uttaler seg kritisk om moteregler på croisetten. «Hvis du ikke ber gutter om å kle seg i hæler og kjole, kan du ikke be meg om det heller», sa skuespilleren. (Hysj, Stewart, vi prøver å lage journalistikk her.)

Linni Meisters «show-stjelende» gallakjole på Pirates of the Carribean-premiere i Oslo. Dagbladet melder at Meister har «kastet seg på trenden med kjolesplitt».

I dag er Melania Trump på Sicilia. Jeg tror ikke at hun har valgt å ha på seg Chers paljettdrakt fra «Believe»-videoen, men her trengs det journalistikk.

mari.vollan@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 20. juni 2017 kl. 12.38