Mandag 22. mai 2017
Nina Skarpenes ny sjef for Politihøgskolen
53 år gamle Nina Skarpenes blir Politihøgskolens nye sjef. Skarpenes har arbeidet ved høgskolen siden 1996.
Publisert: 22 Mai 13:17
53 år gamle Nina Skarpenes blir Politihøgskolens nye sjef. Skarpenes har arbeidet ved høgskolen siden 1996.
Skarpenes har arbeidet som henholdsvis høyskolelektor, assisterende avdelingsleder og utviklingskoordinator. Hun ble assisterende sjef i august 2008 og har siden september 2014 vært midlertidig beskikket som sjef for Politihøgskolen.
– Skarpenes er en strategisk tenkende og utviklingsorientert leder med god innsikt i universitets- og høyskolesektoren. Det er viktige egenskaper for en leder på Politihøgskolen, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp).
Det er Politidirektoratet som bestemmer når Skarpenes tiltrer åremålsperioden på seks år.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.