Lørdag 20. mai 2017
5.000 båtflyktninger på to døgn i Middelhavet
Redningsmannskaper har i løpet av 48 timer plukket opp rundt 5.000 båtflyktninger på vei til Italia i Middelhavet. Tilstanden er kritisk for sju av dem.
Publisert: 20 Mai 19:41
Redningsmannskaper har i løpet av 48 timer plukket opp rundt 5.000 båtflyktninger på vei til Italia i Middelhavet. Tilstanden er kritisk for sju av dem.
Rundt 2.300 mennesker ble berget i internasjonalt farvann og brakt til Italia torsdag. Samme dag plukket den libyske kystvakten opp rundt 580 mennesker i libysk farvann. De ble returnert til det konfliktherjede landet.
I løpet av fredagen og lørdag morgen ble ytterligere 2.100 mennesker reddet opp fra 17 forskjellige båter, opplyser den italienske kystvakten. I tillegg til de sju personene som er brakt til sykehus, er en person bekreftet omkommet.
Den italienske kystvakten, et spansk skip fra EUs operasjon i Middelhavet, EUNAVFOR MED, to lasteskip og skip fra to tyske hjelpeorganisasjoner deltok i redningsoperasjonene i internasjonalt farvann.
Havområdet mellom Italia og Libya er et av verdens mest trafikkerte og farligste for migranter. De to landene har de siste månedene styrket samarbeidet for å hindre folk i å reise over Middelhavet.
FNs høykommissær for flyktninger har anslått at av de mer enn 55.000 migrantene som har tatt seg til Europa så langt i år, har 83 prosent av dem kommet til Italia.
Det italienske innenriksdepartementet har registrert 46.000 nyankomne båtflyktninger så langt i år. Det er 35 prosent flere migrantankomster enn på samme tid i fjor. I rekordåret 2016 ankom hele 180.000 flyktninger og migranter Italia.
FN frykter at så mange som 1.344 personer har druknet på vei til Europa så langt i 2017.

(©NTB)
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.