Mandag 10. april 2017
Øyvind Klingberg fra Dizzie Tunes er død
Kapellmester Øyvind Klingberg i Dizzie Tunes er død, 73 år gammel. Han døde mandag etter et kort sykeleie, opplyser manager Jørg-Fr. Ellertsen til NTB.
Publisert: 10 April 20:34
Kapellmester Øyvind Klingberg i Dizzie Tunes er død, 73 år gammel. Han døde mandag etter et kort sykeleie, opplyser manager Jørg-Fr. Ellertsen til NTB.
Klingberg var kjent som pianist i Dizzie Tunes, en av Norges mest suksessrike underholdningsgrupper gjennom tidene.
– Dette er en trist dag for hele Dizzie Tunes-familien, sier Jørg-Fr. Ellertsen, som var manager for orkesteret i mange år.
Foruten Klingberg besto gruppa av Tor Erik Gunstrøm, Svein Helge Høgberg, Einar Idland og lederen Yngvar Numme.
Dizzie Tunes platedebuterte i 1963 med singlen "Mette, Mette"/ "Tog går til og fra. Den siste forestillingen ble holdt i august 2001 på Rica Klubben Hotell i Tønsberg.
Klingberg var den siste som ble innlemmet i gruppen i 1961, to år etter oppstarten. Fra første stund ble han tildelt det musikalske ansvaret, et ansvar han hadde gjennom 40 år, helt fram til gruppens siste forestilling i 2001.
Samme år ble han ansatt i Norges Musikkorps Forbund som musikkonsulent, og der hadde han sine arbeidsdager til han ble pensjonist.
Klingberg ble født i Porsgrunn og bodde der med sin familie hele livet.

(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.