Torsdag 30. mars 2017
Planlegger ny norsk islamsk organisasjon
30.000 muslimer står klare til å melde overgang til et nytt islamsk råd. Formålet med den planlagte organisasjonen er nærmest identisk med dagens organisasjon.
Publisert: 30 Mars 07:06
30.000 muslimer står klare til å melde overgang til et nytt islamsk råd. Formålet med den planlagte organisasjonen er nærmest identisk med dagens organisasjon.
– Jeg ser ingen annen utvei enn at det blir en ny organisasjon, sier Basim Ghozlan, forstander i Oslo-moskeen Rabita, til Klassekampen.
Ansettelsen av nikabkledde Leyla Hasic som administrasjonskonsulent i Islamsk Råd Norge (IRN) har utløst full strid. Den bosniske og albanske moskeen med rundt 14.000 medlemmer til sammen har meldt at de er på vei ut. I tillegg har Islamic Cultural Center, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat og Det islamske forbundet Rabita, startet arbeidet med å forankre en utmeldelse i sine organisasjoner.

SamfunnsoppdragGhozlan sier han arbeider for å starte en ny organisasjon fordi han mener dagens IRN ikke oppfyller sitt samfunnsoppdrag. Formålet vil være praktisk talt det samme som IRN har i dag:
– På den ene siden vil vi føre dialog med storsamfunnet, bekjempe misforståelser og forebygge mistenkeliggjøring. På den andre siden vil vi styrke samarbeidet på tvers av de muslimske organisasjonene, sier Ghozlan.

Ikke tvangHans kone Lena Larsen var leder av Islamsk Råd fra 2000 til 2003, og Ghozlan var en aktiv medspiller da IRN ble stiftet i 1993. Han understreker at prosessen allerede var i gang før Islamsk Råd ansatte en kvinne med nikab.
Generalsekretær Mehtab Afsar påpeker at det helt frivillig å være medlem i organisasjonen.
– Vi kan ikke holde fast medlemmer med tvang. Dersom en eller to melder seg ut vil vi fremdeles være en paraplyorganisasjon, sier Afsar til NRK.
(©NTB)
Onsdag 26. februar 2020
• Flertallet i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, bestående av Ap, Sp og SV, mener regjeringens håndtering av Nav-skandalen er sterkt kritikkverdig. Et såkalt daddelvedtak vil likevel ikke få flertall fordi Høyre, KrF, Venstre...
Onsdag 26. februar 2020
SJANSESPILL: Å legge seg ut med den proisraelske lobbyen i USA er en strategisk risikosport, sier Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage.
Onsdag 26. februar 2020
IMOT: En lov som hver enkelt står fritt til å tolke, er ikke mye til lov, sier Kjersti Toppe. Hun går mot forslaget om å la kvinner i samråd med lege vurdere abort etter uke tolv.
Onsdag 26. februar 2020
Antall påmeldte bøker til innkjøpsordningen har økt kraftig, og ordningen er presset. Utvalgsleder Anne Oterholm i Kulturrådet mener nye kriterier må til for å bevare ordningen.
Tirsdag 25. februar 2020
• «I dag har jeg hatt min tristeste dag i politikken noensinne», sa Matt Bennett til nettavisa Politico. Bennett jobber for tenketanken Tredje vei, som vil at det demokratiske partiet skal bevege seg mot sentrum. Hendelsen som formørker...
Tirsdag 25. februar 2020
SKJEBNESAK: Det kan ta år før Wikileaks-grunnlegger Julian Assanges skjebne blir avgjort. I går startet rettssaken om utlevering til USA, under kaotiske omstendigheter.
Tirsdag 25. februar 2020
GÅR FRI: Høyre kan ikke se at regjering­en har gjort noe galt i håndteringen av Nav-skandalen. Frp stiller seg bak konklusjonen når saken i dag avsluttes i Stortingets kontrollkomité.
Tirsdag 25. februar 2020
Det er ikke opp til Trond Giske å definere hva seksuell trakassering er, fastslår forfatterne av boka «Giske-saken».
Mandag 24. februar 2020
Det er visstnok helt sør i England det skjer. Bare spør ferskingene i Squid og Porridge Radio.
Mandag 24. februar 2020
Tre år etter en norsk debutklassiker følger Charlotte Dos Santos endelig opp.