Torsdag 23. februar 2017
Økt økonomisk ulikhet i Norge
Siden 2006 har den økonomiske ulikheten i Norge økt med 14 prosent, viser tall fra Det tekniske beregningsutvalget (TBU). 
Publisert: 23 Februar 00:06
Siden 2006 har den økonomiske ulikheten i Norge økt med 14 prosent, viser tall fra Det tekniske beregningsutvalget (TBU). 
Fasiten i TBUs hovedrapport, som ble lagt fram onsdag, viser at vi får stadig større forskjeller, skriver Klassekampen.
Økonomisk ulikhet måles internasjonalt med den såkalte Gini-koeffisienten. Målt etter den har Norge, nest etter Island, lenge vært landet med minst klasseskiller i Europa.
Fra 2006 til 2015 gikk Norges Gini-tall fra 0,216 til 0,247, en økning på i overkant av 14 prosent, om utbytte tas med i inntekten. Under den blå regjeringen har utviklingen skutt i været. Fra 2013 til 2015 har ulikhetene økt med 9,7 prosent.
– Det er en tendens som har vært i mange land, og den har vært hos oss en god stund, sier Ådne Cappelen, leder for TBU.
Erlend Wiborg (Frp), nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité, mener innvandringen er en viktig årsak til den økte ulikheten.
– Det ser vi også på fattigdom i Norge. Noe forskjeller vil man alltid ha i et samfunn, og det er bra, men de bør ikke være for store, sier han.
SV-leder Audun Lysbakken sier at samfunnet er på vei i feil retning og mener politikerne kan endre utviklingen.
– Vi kan endre arbeidsmiljøloven, styrke fagbevegelsen, motvirke sosial dumping og vekst i innleie, sier han.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.