Fredag 6. januar 2017
Helgesen blir truet med instruksjon
Oslo (NTB): Et stortingsflertall med Ap, Frp og Senterpartiet truer med å tvinge klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til å snu i ulvesaken.
Publisert: 06 Januar 00:35
Partiene med sine 94 plasser på Stortinget kan instruere ministeren til retrett, skriver Klassekampen. Ap, Høyre, Frp og KrF ble enige om et ulveforlik i fjor vår. Miljøpolitisk talsperson Terje Aasland i Ap sier Stortinget fikk det motsatte av det de ba om fra regjeringen.
– Om ikke regjeringen vil gjøre noe, må vi vurdere om et annet flertall kan gjøre noe med saken, sier Aasland.
Frps stortingsgruppe avviser ikke å instruere sin egen regjering, sier Morten Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsperson i Frp. Senterpartiet sto utenfor forliket, men partileder Trygve Slagsvold Vedum sier de likevel kan bli med på å instruere regjeringen.
– Vi mener jo at tallet på ulver i ulveforliket var for høyt, men vi må i alle fall ned på det tallet Stortinget vedtok, sier han. (©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.