Torsdag 24. november 2016
Lav sysselsetting blant unge menn bekymrer
Oslo (NTB): Regjeringen og LO er bekymret for den fallende sysselsettingen blant unge og frykter at det skal føre til frustrasjon og sinne.
Publisert: 24 November 00:45
LO-leder Gerd Kristiansen og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) frykter «Trump-tilstander», ifølge Klassekampen.
– I USA ser vi sinte hvite menn som velger ytterliggående politikk. Å sørge for at sysselsettingsandelen er høy i denne gruppa, er viktig. Norge er i en helt annen situasjon enn USA, men man skal ikke undervurdere strømningene som oppstår når ledigheten stiger, sier Hauglie.
Da hun talte til LO Stats kartellkonferanse påpekte hun at økt ledighet blant unge menn andre steder i Europa hadde ført til økt fare for aggresjon og demonstrasjoner.
– Jeg tror ikke vi kommer dit i Norge, men man skal være var for signalene. Nettopp derfor er det så viktig å legge til rette for nye jobber og sørge for at flere fullfører videregående, sier statsråden.
Også Gerd Kristiansen ser med bekymring på utviklingen i USA og Europa. (©NTB)
Tirsdag 26. mars 2019
Den kunstneriske ytringsfriheten har fått trangere kår i Vesten, viser ny rapport. Prosessen mot «Ways of seeing» gjør at Norge trolig vil føye seg til versting-lista neste år.
Tirsdag 26. mars 2019
• Nå ligger cruiseskipet «Viking Sky» trygt til kai i Molde, mens passasjerer blir flydd hjem tidligere enn planlagt. Ni av passasjerene er fortsatt på sykehus, mens 28 personer har fått behandling for skader de fikk da interiør og...
Tirsdag 26. mars 2019
MUELLER-TIME: 22 måneder, 2800 stevninger og 500 vitner ga null bevis for en konspirasjon mellom Donald Trump og Russland.
Tirsdag 26. mars 2019
SPRIK: Ap kritiserer Sp for ikkje å binde seg til raudgrønt samarbeid. Men partiet har tydd til dei borgarlege i ein tredel av kommunane der dei har ordførar.
Mandag 25. mars 2019
SPÅR KUPP: Elleve av Theresa Mays ministre krever at hun går av, ifølge britiske medier. – Så langt det mest alvorlige forsøket på å felle henne, sier professor Catherine Barnard.
Mandag 25. mars 2019
• Bør de rødgrønne partiene sende ut en føring om at alle lokallag må søke rødgrønt samarbeid etter høstens lokalvalg? Ja, mener Fagforbundets leder Mette Nord og Aps partisekretær Kjersti Stenseng. Nei, svarer Senterpartiet og Marit Arnstad...
Mandag 25. mars 2019
KALD SKULDER: Aps Kjersti Stenseng og Fagforbundets Mette Nord vil ha raudgrøn samarbeidsvilje i haustens lokalval, men møter ei kald skulder frå Sp.
Mandag 25. mars 2019
Forfatteren Kjartan Fløgstad anklager styret i Den norske Forfatterforening for historieløshet og melder seg ut av foreningen.
Lørdag 23. mars 2019
SYSTEMFEIL: Flere av feilene som førte til Kebne­kaise-ulykken er fremdeles ikke rettet opp, sju år etter dødsulykken.
Lørdag 23. mars 2019
SISTE SJANSE: Theresa May prøver å få partifellene til å slutte rekker, men forbereder seg på et tredje brexit-nederlag.